21.7.12

Αυτό που χρειάζεται είναι ένα κλικ δημιουργίας!


Η Ελλάδα γλίστρησε τελικά από το χείλος του γκρεμού με πορεία προς άγνωστη κατεύθυνση και προορισμό. Πως αλλιώς θα μπορούσε κάποιος να χαρακτηρίσει την κατάσταση και να προβλέψει το μέλλον μιας χώρας που δανείζεται χρήματα για να καλύψει τις καθημερινές της ανάγκες; Να πληρώσει μισθούς και συντάξεις, να λειτουργήσει τα σχολεία και τα νοσοκομεία, να συντηρήσει και να βελτιώσει τις υποδομές της.

Θα μπορούσε μια οποιαδήποτε επιχειρηματική δραστηριότητα να είναι βιώσιμη όντας δανειζόμενη συνεχώς για να αντιμετωπίσει τα έξοδα της, ενώ ο ισολογισμός της συνέχιζε να είναι αρνητικός και η εμπορική της αξία να παραμένει στο μηδέν; Στην σημερινή οικονομική πραγματικότητα ποτέ. Με τις εξελίξεις καθηλωμένες στο ίδιο αδιέξοδο και παράδοξο πλαίσιο, τις δανειακές ανάγκες να παραμένουν αμετάβλητες και επείγουσες, παρά τα επιβαλλόμενα σκληρά εισπρακτικά μέτρα (χαράτσια, μειώσεις αποδοχών), η χώρα εξακολουθεί να βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Οδεύει μια κατηφορική πορεία με ανεξέλεγκτες κοινωνικές συνέπειες και βάναυσα χαρακτηριστικά, αφού δίπλα στα οικονομικά προβλήματα μερικοί καλλιεργούν και τον ξενοφοβισμό φορτώνοντας τα στους μετανάστες, την στιγμή μάλιστα που πολλοί Έλληνες μεταναστεύουν σε άλλες χώρες.

Πλήρες άρθρο εδώ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλέπω σε έναν ευπρεπή διάλογο χωρίς κακόβουλα και υβριστικά σχόλια που προσβάλλουν την αισθητική μας αλλά κι εκείνη της ελληνικής γλώσσας. Εντούτοις, όλα τα σχόλια δημοσιεύονται!