28.7.12

London 2012: μήπως τελικά ο Ντάνι Μπόιλ έχει δίκιο κι εμείς άδικο;

Ανάμεικτα συναισθήματα μας άφησε το καλλιτεχνικό μέρος της τελετής έναρξης των ολυμπιακών του 2012 που σκηνοθέτησε ο Ντάνι Μπόιλ.

Είδαμε τη βασίλισσα Ελισσάβετ να πέφτει με αλεξίπτωτο (!) μαζί με τον Τζέιμς Μποντ, είδαμε τα λιβάδια και τις καμινάδες της βιομηχανικής επανάστασης, είδαμε τις νοσοκόμες και το σύστημα υγείας των Βρετανών , είδαμε ό,τι βρετανικό προβεβλημένο στα μίντια ( Μπέκαμ, μίστερ Μπιν,Μαίρη Πόπινς, Χάρι Πότερ κλπ), είδαμε μια πλήρη αναφορά στη μουσική σκηνή και  ιστορία της Βρετανίας!

Προσωπική μας άποψη; Ενα πρόγραμμα πλήρως εναρμονισμένο στους Ολ. αγώνες του σήμερα, στο κατεξοχήν παγκοσμιοποιημένο γεγονός των μίντια που σήμερα ταιριάζει περισσότερο με την εποχή του και απέχει παρασάγγας από το ολυμπιακό ιδεώδες του ωραίου, του μεγάλου και τ' αληθινού... του πνεύματος της ανιδιοτέλειας και ατης ευγενούς άμιλας...

Μήπως τελικά ο Ντάνι Μπόιλ έχει δίκιο κι εμείς άδικο; Ο χρόνος θα δείξει..


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλέπω σε έναν ευπρεπή διάλογο χωρίς κακόβουλα και υβριστικά σχόλια που προσβάλλουν την αισθητική μας αλλά κι εκείνη της ελληνικής γλώσσας. Εντούτοις, όλα τα σχόλια δημοσιεύονται!