14.1.20

Κοπή βασιλόπιτας εντός του υπόγειου λατομείου μαρμάρου Λαυρίου!





Την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020, ο Δίανθος Φορέας Εθελοντισμού έκοψε την βασιλόπιτας για το 2020 στο  μικρό υπόγειο λατομείο Μαρμάρου που διανοίχθηκε τον προηγούμενο αιώνα και σταμάτησε να λειτουργεί – κατά πληροφορίες- κατά την δεκαετία ’70 – ’80. 

Πολλά συγχαρητήρια στον Πρόεδρο του Δίανθου κ. Νίκο Βαφειάδη και τα μέλη του Δ.Σ. για την άρτια οργάνωση αυτής της εκδήλωσης.

Έκανε μεγάλη εντύπωση στους παριστάμενους η πλούσια περιηγητική δράση του συλλόγου κατά την οποία αναδείχθηκαν σημαντικοί τόποι φυσιολατρικού και αρχαιο-μεταλλευτικού- μεταλλουργικού ενδιαφέροντος καθώς και θέσεις της νεότερης μεταλλευτικής δραστηριότητας οι οποίες- όπως τονίστηκε- θα πρέπει να συντηρηθούν σύντομα για να μη καταρρεύσουν.

Ιδιαίτερη όμως σημασία έχει το κοινωφελές έργο που πρόσφερε ο Δίανθος όπως η εθελοντική δράση του για την προστασία και την θωράκιση του Πευκόφυτου Δρυμού του Σουνίου από τον κίνδυνο των πυρκαγιών. Προσωπικά πιστεύω ότι για την εθελοντική αυτή δράση (ώρες ατελείωτες στα παρατηρητήρια) θα πρέπει να τιμηθεί από την πολιτεία .

Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο κ. Ν. Βαφειάδη καθώς και τον κ. Δ.Δράκο για το χρόνο που μου έδωσαν να ενημερώσω ( Φωτό ) πολύ συνοπτικά - λόγω περιορισμένου χρόνου - τους συμμετέχοντες τόσο για το υπόγειο λατομείο Μαρμάρου αλλά και για την γεω-μεταλλευτική κληρονομιά του Λαυρίου που αποτελεί ένα μοναδικό πολιτιστικό θησαυρό παγκόσμιας εμβέλειας

Εύχομαι στο ΔΙΑΝΘΟ να συνεχίσει αυτή την πορεία και αυτό το χρόνο παράγοντας ένα τόσο σημαντικό έργο που αναδεικνύει τη Λαυρεωτική.. Καλή Χρονιά!!!

Δ. Μπίτζιος

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλέπω σε έναν ευπρεπή διάλογο χωρίς κακόβουλα και υβριστικά σχόλια που προσβάλλουν την αισθητική μας αλλά κι εκείνη της ελληνικής γλώσσας. Εντούτοις, όλα τα σχόλια δημοσιεύονται!