3.8.07

Δύο καλά νέα για σήμερα!

Φωτοβολταϊκό πάρκο 8 ΜW στο αεροδρόμιο
Το πρώτο του φωτοβολταϊκό πάρκο αναμένεται να δημιουργήσει ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, το οποίο σε δύο χρόνια θα καλύπτει το 30% της συνολικής ισχύος που χρειάζεται για την ομαλή λειτουργία του. Η επένδυση, όπως διευκρίνισε αρμόδιος υπουργός κ.Λιάπης, μπορεί να χρηματοδοτηθεί και από τον Αναπτυξιακό Νόμο και θα μειώσει σημαντικά την έκλυση ρυπογόνων ουσιών που συμβάλλουν στην ενίσχυση του φαινομένου του θερμοκηπίου. Συγκεκριμένα, θα υπάρξει μείωση κατά τουλάχιστον 10.000 τόνων CO2 ετησίως στην ατμόσφαιρα, για τα επόμενα 25 χρόνια, δηλαδή στην ουσία είναι σαν να φυτεύονται περίπου 1,5 εκατ। δένδρα.... Ειπατε τίποτε?
Υπενθυμίζεται οτι στο κτίριο του παρακείμενου προαστιακού σιδηροδρομικού σταθμού λειτουργεί απο το 2004 πιλοτική φωτοβολταϊκή μονάδα που παράγει 1,2 μεγαβατώρες μηνιαίως και υποστηρίζει το σύστημα φωτισμού του κτιρίου।
http://www.citypress.gr/article.php?art=43404

Το Mητροπολιτικό Πάρκο του Eλληνικού
Στα μεγαλύτερα πάρκα του κόσμου πρόκειται να ενταχθεί το Mητροπολιτικό Πάρκο του Eλληνικού (θα είναι δέκα φορές μεγαλύτερο από τον Eθνικό Kήπο), τα έργα για την κατασκευή του οποίου αναμένεται να αρχίσουν το 2009 Στη χθεσινή παρουσίαση από τον υπουργό ΠEXΩΔE κ. Σουφλιά της οριστικής μελέτης διαμόρφωσης του Πάρκου επισημάνθηκε ότι από τα 6.500 στρέμματα της συνολικής έκτασης του Eλληνικού τα 5.900θα είναι χώρος πρασίνου και τα υπόλοιπα θα διατεθούν για οικιστική ανάπτυξη και εμπορική αξιοποίηση
http://www.citypress.gr/article.php?art=43393

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλέπω σε έναν ευπρεπή διάλογο χωρίς κακόβουλα και υβριστικά σχόλια που προσβάλλουν την αισθητική μας αλλά κι εκείνη της ελληνικής γλώσσας. Εντούτοις, όλα τα σχόλια δημοσιεύονται!