28.8.07

Ψηλά το κεφάλι !


Τι είναι η πατρίδα μας; Μην είν' οι κάμποι;
Μην είναι τ' άσπαρτα ψηλά βουνά;

Μην είναι ο ήλιος της, που χρυσολάμπει;
Μην είναι τ' δάση της που δεν υπάρχουν πιά;

Μην είναι τάχατε τα ερειπωμένα αρχαία μνημεία της
και κάθε χώρα της με τα χωριά;

Όλα πατρίδα μας! Κι αυτά κι εκείνα,
και κάτι που 'χουμε μες την καρδιά
και λάμπει αθώρητο σαν ήλιου αχτίνα
και κράζει μέσα μας: Εμπρός παιδιά!


Ψηλά το κεφάλι ωρέ έλληνες. Οι πατεράδες μας κάναν το έπος του σαράντα και οι προπαππούδες μας εκείνο του εικοσιένα. Ηρθε η ώρα της δικής μας γενιάς να δείξουμε οτι υπάρχουμε.

Μιας γενιάς ερμαφρόδιτης, που ήταν αγέννητη το σαράντα, που δεν έλαβε μέρος στον εμφύλιο, που λαγοκοιμόταν την περίοδο της χούντας. Που δεν ήταν καν μες στην αυλή του Πολυτεχνείου τότε, αλλά αργότερα για να μοχθήσει φοιτητιώσα…

Που όμως τώρα καλείται να πει «παρών» και «παρούσα»! Σε άλλες περιστάσεις, καθόλου εύκολες, καθόλου ευκαταφρόνητες. Οπου κι εδώ απαιτείται να μη λείψει κανείς.

Εμπρός ωρέ έλληνες. Εμπρός ελληνίδες. Ναι χωρίς σπίτια, χωρίς δάση, χωρίς κτήματα. Αλλά με ηθικό, με πίστη, με ελπίδα.

Τίποτε δεν χάθηκε ακόμη. Γιατί δεν χάθηκε αυτό το κάτι πού ’χουμε μες την καρδιά.. και λάμπει αθώρητο σαν ήλιου αχτίνα και κράζει μέσα μας..

O Eλληνικός λαός δημιουργεί μόνο όταν είναι ενωμένος. Ο έλληνας δημιούργησε εποποιϊες μπροστά στον κίνδυνο να αφανιστεί..μπροστά στον όλεθρο της υποδούλωσης και της σκλαβιάς..

Και οι ελληνες πολιτικοί ας το καταλάβουν επιτέλους και ας ενωθούν, ας πλησιάσουν ο ένας τον άλλον, τουλάχιστον στα εθνικά ζητήματα. Μόνο τότε, άλλωστε, διασφαλίζουν το πολιτικό τους μέλλον. Τα λόγια και οι επικοινωνιακές τεχνικές δεν έχουν θέση απέναντι στην κρίση. Άλλωστε, η κυβέρνηση που θα εκλεγεί, δεν θα έχει την πολυτέλεια να διαχειριστεί πλούτο.

Θα τα καταφέρουμε… εμπρός παιδιά!


6 comments:

Alex A. είπε...

Δυστυχώς δεν είμαι τόσο αισιόδοξος... μάλλον φοβάμαι ότι θα απογοητευτώ (ξανά)

ΠΑΥΛΟΣ είπε...

Αν σου πω ότι και εγώ το πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε? Απλά η ιστορία μας δείχνει ότι αν δεν πιάσουμε πάτο δεν ξανανεβαίνουμε. Και νομίζω ότι πατώνουμε σιγά σιγά

o βασιλιάς του δάσους είπε...

ti lete re!!!

elinas tha pei andria..kai as tin plakose tis prodosias i sklavia..

ne pavlo tha ta kataferoume dioti pote i ellada den tha afisoun tou kosmou oi theou na svisi..
emeis eimaste to fos tis agapis..kai tha ta kataferoume me teties ellinidew thees..kai me ellhnew andriomenous.
den skotonoume to kako ma to metamorfonoume..giati i ellada einai i agapi..
kai emeis oi ellines io karpos tis..
aderfomeni ellines kai enomenos o laos...thaginoume afto pou panta imastan..tha ksanarthoun oi imeres pavlo oi eirinikes kai tis anageniseis oi xares..

ne patonoume gia na apodiksoume se olin tin gh tin dinami tis enotitas kai tou arxaiou ellinikou pnevmatos tin agapi...keros o ellinas o stayromenos na katevei apo tou ksilou..kai ton paradiso tou na kanei edo pou einai kai oxi se alous topous kai se ouranous..
i ptosei..einai i anodos toy ''fynika''ellina.
pistevw pos eimaste poli konta stin sotiria tis gis...kai as trivoun kapioi ta xeria oti kataferan na mas afanisoun..antitheta..mas afipnizoun..na eistai kala oloi saw..oikologountes....
as paroume agapis ''anapnoi.''

o βασιλιάς του δάσους είπε...

ksanairtha na anafero pos otan mpeno sto sait sou mou exonte pola virous kai pop pap...afto pai na pei pos pas kala..>__)))))

ci είπε...

Αρκεί να μην βαρεθούμε τόσο που ούτε καν θα το ψιθυρίσουμε.. δεν ξέρω παιδιά, εκτός από την μαυρίλα για το πένθος πρώτη φορά νιώθω και τόση μαυρίλα για το πού καταντήσαμε πια.

If...ιγένεια είπε...

Τετάρτη 29 Αυγούστου, στις 7 η ώρα το απόγευμα θα συγκεντρωθούμε όλοι στην πλατεία Συντάγματος αλλά και σε κάθε κεντρική πλατεία κάθε πόλης σε ολόκληρη τη χώρα. Φορώντας μαύρα.

ΒΟΥΒΗ ΟΡΓΗ. ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ ΣΙΩΠΗ.

Αποδοκιμάζουμε χωρίς συνθήματα και πολύχρωμες σημαίες. Πενθούμε για την απώλεια των συνανθρώπων μας χωρίς να συνδέουμε την πρωτοφανή περιβαλλοντική καταστροφή με προεκλογικές σκοπιμότητες. Δίνουμε το παρόν και στεκόμαστε απειλητικά απέναντι σε οποιονδήποτε επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί την τραγωδία για οποιοδήποτε όφελος.

ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΞΕΧΕΙΛΙΣΕ.

Διαδώστε το.

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλέπω σε έναν ευπρεπή διάλογο χωρίς κακόβουλα και υβριστικά σχόλια που προσβάλλουν την αισθητική μας αλλά κι εκείνη της ελληνικής γλώσσας. Εντούτοις, όλα τα σχόλια δημοσιεύονται!