10.9.07

"Πυρηνική αναγέννηση" και πάλι....

"Η πυρηνική ενέργεια μπορεί να προμηθεύσει τον πλανήτη με ηλεκτρισμό και να συμβάλει στην μάχη κατά της υπερθέρμανσης αντικαθιστώντας άνθρακα και πετρέλαιο" δήλωσαν και πάλι οι εκπρόσωποι των βομηχανιών πυρηνικής ενέργειας αμέσως μετά το τέλος του 32ου Συμποσίου της Παγκόσμιας Πυρηνικής ένωσης (World Nuclear Association)..

Πρόκειται για ένα θέμα που οι "πολίτες του διαδικτύου" (και όχι μονον) πρέπει να έχουν άποψη, μια και τα τελευταία χρόνια εχει επανέλθει δριμύτερο και μάλιστα ως "απο μηχανής θεός" που θα λύσει πέραν του ενεργειακού και το φαινόμενο του θερμοκηπίου...

Μια άποψη σε ένα τόσο εξειδικευμένο τεχνοκρατικό θεμα πρέπει να στηρίζεται σε αντικειμενική, το δυνατόν εκλαϊκευμένη και ανεπηρέαστη ενημέρωση..και μάλιστα με ειδική αναφορά για τη χώρα μας.

Πλήρες άρθρο εδώ..


επίσης δείτε εδώ..

3 comments:

Pavlos ... είπε...

Να ρωτήσω κάτι? Όλες οι ανεμογεννήτριες που έχουν τοποθετηθεί, ήθελα να ήξερα, παράγουν ρεύμα, ή απλά έτσι για ντεκορ στα βουνά?

Τζεφέρης Πέτρος είπε...

Παύλο καλησπέρα
και βέβαια παράγουν ! και επιφυλασσόμεθα για εκτενέστερη και πιο επιστημονικη δημοσίευση περι αιολικής ενέργειας. Απλά η παραγόμενη ενέργεια δεν είναι τοσο μεγάλη που να μπορεί να καλύψει πέρα απο τοπικές /μεμονωμένες ανάγκες.
Σε ότι αφορά τα αιολικά πάρκα (μεγαλύτερης εκτάσεως) σαφώς έχουν μεγαλύτερη παραγωγή ρεύματος. Γενικά όμως πρέπει να αναλογιστουμε κυρίως ότι ετσι οπως έχει διαμορφωθει η καθημερινότητά μας ...το οτιδήποτε απαιτει και καταναλώνει ενέργεια. Σκεψου! διακοπτης, ψυγειο.. pc μα τα παντα! Ή καλύτερα σκέψου τι μπορείς να κάνεις όταν έχει διακοπή ... (μόνο σέξ νομίζω χαχα)

ομως σύντομα θα υπάρξει στο μπλογκ πιο εμπεριστατωμένη ενημέρωση επ'αυτου)
[αναπνοή]

Ανώνυμος είπε...

Οι ανεμογεννήτριες είναι μια μεγάλη φάρσα που παράγει όχι ηλεκτρισμό αλλά ρεύμα από τις επιδοτήσεις. Τα απαράδεκτα σιδερένια σκιάχτρα (μιας και διώχνουν και αυτά τα πουλιά όπου στήνονται) ισωπεδώνουν βουνοκορφές και καταστρέφουν τοπία που η φύση έκανε εκατομμύρια χρόνια να τα φτιάξει για ελάχιστη αναξιόπιστη ενέργεια έρμαιο των μετεωρολογικών συνθηκών.
Δεν κατάλαβα επίσης γιατί να μην φτιάξουμε 2-3 πυρηνικά εργοστάσια στην Ελλάδα; Πεντακάθαρη και αξιόπιστη ενέργεια. Μην ακούσω για Τσέρνομπιλ και ατυχήματα κλπ λαϊκισμούς. Αντιδραστήρες τύπου Τσέρνομπιλ δεν κατασκευάζονται στη δύση αλλά και στην πρώην ΕΣΣΔ έχουν μετατραπεί με σκοπό την αύξηση της ασφάλειάς τους.
Ναι λοιπόν στην πεντακάθαρη και αξιόπιστη πυρηνική ενέργεια και όχι στις άχρηστες ανεμογεννήτριες της πλάκας και των επιδοτήσεων!

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλέπω σε έναν ευπρεπή διάλογο χωρίς κακόβουλα και υβριστικά σχόλια που προσβάλλουν την αισθητική μας αλλά κι εκείνη της ελληνικής γλώσσας. Εντούτοις, όλα τα σχόλια δημοσιεύονται!