19.12.07

Χόρτα ριζωμένα σ' ένα σβώλο απάνου..

Πήρα πάλι ένα σύντομο μειλ:

Είχαν τελειώσει τα αποθέματα νερού και πέθαιναν μέσα στο καράβι από τη δίψα.

Εξέπεμψαν σήμα αγωνίας για λίγο νερό όταν έλαβαν την καταπληκτική απάντηση: "Ρίξτε τους κουβάδες σας και πάρτε.Πλέετε μέσα σε γλυκό πόσιμο νερό."

Τί είχε συμβει; Αρμένιζαν, χωρις να το ξέρουν, στις εκβολές ενος γιγάντιου ποταμού που τα γλυκά νερά του εισέρχονταν μίλια μέσα στη θάλασσα.Δεν τό'ξεραν και πέθαιναν απο τη δίψα.

Είχαν πάθει δηλαδη αυτο που συμβαίνει πολλες φορες σ'εμας. Ενω γυρω μας εχουμε τόσες πηγές ευτυχίας-και σωτηρίας-εμεις τις αγνοουμε. Και νιώθουμε σαν ζιζάνια ριζωμένα σ' ένα σβώλο απάνου.. [by peter tzeferis]

3 comments:

Ευτυχία Μεντζελοπούλου είπε...

νιώθουμε σα ζιζανια ριζωμένα και αναμένουμε με φόβο το θεριστή να έρθει να μας ξεχορτιαράσει,ενω είμαστε μοσχοβόλα άνθη και το μόνο που θέλει ο Δημιουργός είναι να μας ποτίζει και να μας φιλαει απαλά με την ανάσα Του.
Υπέροχη ιστορία.Εξαίσιος επίλογος.

Ανώνυμος είπε...

η αλήθεια ειναι πως οσο κι αν η ζωη με διαψεύδει πολλές φορές, εξακολουθώ ονειροπόλα και ρομαντικά να πιστευω πως ναι η ευτυχία η χαρά η πληρωση είναι μέσα στα χέρια μας, αναμεσά μας , στο κάθε μας βήμα. Δεν ειμαι οπαδός της τύχης του κάρμα της μοίρας ή της θρησκείας, είμαι όμως πεπεισμένη πως το μυαλό μας , το συναίσθημα ο ψυχισμός μας και τα βιωματά μας, μας οδηγούν στη δυστυχία ή την ευτυχία αντίστοιχα. "Δουλεύοντας" με τον εαυτό μας, μπορούμε να πετύχουμε πολλά, να παρακάμψουμε άσχημα, να βελτιώσουμε την αντίληψή μας για τη ζωή . Με λίγα λόγια να εξάρουμε τα θετικά και να παλέψουμε και να διορθώσουμε τ'ασχημα.
Ετσι "ψιλο-ορθολογικά" μπορούμε να γευτούμε το γλυκό νερό του ποταμού, ν'ακούσουμε τα πουλιά να τραγουδούν, να μυρίσουμε το χώμα , να παρουμε αλλα και να δώσουμε αγαπη. Να ζήσουμε !

πολύ ομορφο πόστ! Μυρωδιά απο ελπίδα

ΠΑΥΛΟΣ είπε...

Αυτό θα πει ελπίδα!

Καλές γιορτές και με δύναμη να μας ανοίγετε τα μάτια.

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλέπω σε έναν ευπρεπή διάλογο χωρίς κακόβουλα και υβριστικά σχόλια που προσβάλλουν την αισθητική μας αλλά κι εκείνη της ελληνικής γλώσσας. Εντούτοις, όλα τα σχόλια δημοσιεύονται!