29.12.09

Aγιε Βασίλη, φέτος την Πρωτοχρονιά, θέλω να μου φέρεις έναν καινούργιο πλανήτη...

Το σπίτι μοσχομυρίζει μελομακάρονα και το χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι πιο μεγάλο και λαμπερό από κάθε άλλη χρονιά. Ο Γιωργάκης είναι κλεισμένος στο δωμάτιό του και γράφει το καθιερωμένο γράμμα στον Αη Βασίλη.

Ομως, αυτή τη φορά ο μικρός μας φίλος ζήτησε κάτι τελείως διαφορετικό: "Γλυκέ μου Αη Βασίλη, φέτος τα Χριστούγεννα, θέλω να μου φέρεις ένα κόσμο χωρίς σκουπίδια, έναν καθαρό πλανήτη..." έγραψε με τους χρωματιστούς του μαρκαδόρους και κόλλησε μικρά χρυσά αστεράκια γύρω στο χαρτί.

Ο Αη Βασίλης διαβάζοντας το γράμμα του Γιωργάκη έγινε τοσο χαρούμενος που άρχισε να χοροπηδά και να τραουδάει δυνατά και τα μεγάλα του μάγουλα γίνονταν ολοένα και πιο κόκκινα. Μια ευκαιρία γύρευε...


Ευθύς έδωσε οδηγίες στα ξωτικά και αφού έλουσαν όλο το εργαστήριο με χρυσόσκονη για να πάρουν δύναμη, έβγαλαν την μαγική καζάνα και ξεχύθηκαν σε ολους του δρόμους του πλανήτη για να μαζέψουν τα υλικά που θα έφτιαχναν τα δώρα των παιδιών...
Τα υλικά δεν θα ήταν φανταχτερά υφάσματα και κλωστές, αλλά υλικά που θα μάζευαν τα ξωτικά από το δρόμο, θα ήταν σκουπίδια, ανακυκλώσιμα σκουπίδια...

"Ας κάνουμε λοιπόν αυτόν τον πλανήτη πιο καθαρό και πιο όμορφο... Ας τον κάνουμε καινούργιο.." αναφώνησαν ολα μαζί, γεμίζοντας τον ουρανό με μπουρμπουλίθρες..

"Ποιά είναι όμως τα υλικά που ανακυκλώνονται;" αναρωτήθηκαν ψάχνοντας ατελείωτες ώρες στα σκουπίδια.. "Το γυαλί ανακυκλώνεται; Το χαρτί; Οι μπαταρίες;Το σίδερο;" Ναι! Ναι! Nαι!

Ετσι, αφού έβαλαν ολοι μαζί το χεράκι τους να μαζευτούν τα ανακυκλώσιμα υλικά, τα χαρούμενα ξωτικά τα φόρτωσαν στα μαγικά τους καρότσια και πέταξαν γρήγορα κοντά στον Αη Βασίλη, που τους περίμενε πάνω από τη μαγική καζάνα με μια τεράστια ξύλινη κουτάλα στο χέρι.

Τα μάτια του άστραφταν από χαρά και τα μάγουλά του ήταν πιο κόκκινα απο ποτέ. Εκαναν ολα μια μεγάλη ουρά και έριξαν ένα-ένα τα υλικά στην μεγάλη καζάνα που έβραζε και άχνιζε σαν μεγάλο ηφαίστειο. Μετά από μερικές ώρες η καυτή καζάνα σταμάτησε να βράζει και όταν όλοι κοίταξαν μέσα για να δουν τι έγινε...

Αααα! αναφώνησαν ολο χαρά και ενθουσιασμό. Η μαγική κουτάλα του Αη Βασίλη άρχισε να βγάζει τα πιο ομορφα και λαμπερά παιχνίδια που ειχαν φτιαχτεί ποτέ! Υπέροχα ποδήλατα, αρκουδάκια, μπαλαρίνες, αυτοκινητάκια.. και ο,τι άλλο μπορούσε να πλάσει η αχαλίνωτη φαντασία ενός παιδιού. Και πάνω από όλα, ο πλανήτης πλέον ήταν καθαρός, πεντακάθαρος και τα παιχνίδια φτιάχτηκαν χωρίς να μολύνουν το περιβάλλον..

Τα δώρα ετοιμάστηκαν να φορτωθούν στο έλκυθρο. Οι τάρανδοι περίμεναν το μαγικό σήμα από τη χριστουγενιάτικη καμπάνα για να ξεχυθούν στις στέγες των σπιτιών. Ο Ρούντολφ, ο αρχηγός τους, έκανε το πρώτο βήμα ακολουθώντας το πιο λαμπερό αστέρι του ουρανού και το χαρωπός ήχος των κουδιουνιών έκανε τα αστέρια να χοροπηδούν από χαρά..



Η μαγική νύχτα πέρασε και ήρθε και κρεμάστηκε στον ουρανό ο χαμογελαστός κα λαμπερός ήλιος. Ο μικρός μας φίλος, ο Γιωργάκης καλέ, κρατούσε στα χέρια του ένα αεροπλανάκι που φτιάχτηκε απο ανακυκλώσιμα υλικά και αισθανόταν πολύ περήφανος που βοήθησε για έναν πλανήτη πιο καθαρό, πιο όμορφο, εναν καινούργιο πλανήτη..

Και οι μεγάλοι έμειναν με την απορία: "Που θα βρούμε τόσα πρόθυμα ξωτικά να μαζέψουν εθελοντικά τόσα πολλά σκουπίδια και κυρίως που θα βρούμε τη μαγική κουτάλα του Αη Βασίλη να ανακατέψει τα υλικά;"

Καλά εσείς οι μεγάλοι, όλο απορίες θα έχετε;

Πούντο, πούντο δεν θα το βρεις.. Ψάξε, ψαξε , δεν θα το βρεις...

Οσο ψάχνεις έξω και μακρυά απο σένα, δεν θα το βρεις στα σίγουρα...

Καλή Χρονιά!
[Πέτρος Τζεφέρης]

8 comments:

BLUEPRINTS είπε...

είθε η (ουτοπική;) ευχή του μικρού να πραγματοποιηθεί, Καλή σας χρονιά

Ανώνυμος είπε...

΄πάντα τα παραμύθια έχουν μια δόση αλήθειας!! Ισως λοιπον τα ξωτικά βρεθουν και ο πλανήτης καθαρισει μια μέρα και όλα ειναι λαμπερά γεμάτα χρυσόσκονη!!

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Τζεφέρης Πέτρος είπε...

τη χρυσόσκονη να δούμε ποιός θα καθαρίσει..

ΠΑΥΛΟΣ είπε...

Kαλή Χρονιά με Χαρά!!!

Και μακάρι οι ευχές να βγουν αληθινές.

Ευτυχία Μεντζελοπούλου είπε...

Εμεις,οι άνθρωποι,θα καθαρίσουμε τον πλανήτη.
Κι αν δεν τα καταφέρουμε να τον κάνουμε καινούργιο τουλάχιστον θα έχουμε προσπαθήσει.
Κι αυτη είναι η ολοκλήρωση μας.

Χρόνια πολλα κι ευλογημένα!

υγ: εκτος από τις γλυκές ιστοριούλες με τα ηθικά διδάγματα τρελλαίνομαι και για τις απίθενες ζωγραφιες των κειμένων!

Lorelei Am Rhein είπε...

Καλή Χρονιά!

Με υγεία, αγάπη και ευτυχία σε ένα πολιτισμένο και καθαρό περιβάλλον!

KitsosMitsos είπε...

Καλησπέρα. Χρόνια πολλά και ό,τι επιθυμείς να μας βρει!

Τζεφέρης Πέτρος είπε...

Σας ευχαριστω ολους για τις ευχές.
Ας ελπίσουμε οτι καποιες από τις ευχές μας θα πιάσει τόπο.

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλέπω σε έναν ευπρεπή διάλογο χωρίς κακόβουλα και υβριστικά σχόλια που προσβάλλουν την αισθητική μας αλλά κι εκείνη της ελληνικής γλώσσας. Εντούτοις, όλα τα σχόλια δημοσιεύονται!