27.1.08

Υπάρχει κι άλλη Ελλάδα...εκτός απο εκείνη που προβάλλει η τηλεόραση

Tο μέσο είναι το μήνυμα... Ποτέ η περίφημη φράση του Μακ Λούαν, δεν ήταν περισσότερο επίκαιρη..
Ο,τι και να γράψει κανείς δύσκολα θα αφυπνίσει ενα αυτιστικό σύστημα που το μόνο μέλημά του είναι να αναπαράγει τον εαυτό του, θεωρώντας τον ως ομφαλό της γης.

Δεν υπάρχει είδηση, δεν υπάρχει γεγονός. Υπάρχει μόνο το μέσο και οι πρωταγωνιστές του, οι τηλεκλειτοί σταρ... που διαχειρίζονται τον τηλεοπτικό χρόνο για ιδιοτελείς σκοπούς πετώντας ενίοτε και κανένα "κόκκαλο" ενημέρωσης. Κι ακόμη υπάρχει ο εθισμός του κομπάρσου καταναλωτή που με το ....κυρίαρχο τηλεκοντρόλ του πηγαίνει από το "τίποτε" στο "τίποτε", ενώ κατά τα άλλα είναι ο ιδιοκτήτης των συχνοτήτων..

Να είστε σίγουροι οτι υπάρχει κι άλλη Ελλάδα από αυτην που προβάλλει η τιβι. Υπάρχει η Ελλάδα που σκέφτεται. Η Ελλάδα που αγωνιά. Η Ελλάδα που στοχάζεται. Η Ελλάδα που ονειρεύεται και προσπαθεί να χτίσει τα όνειρά της. Είναι η Ελλάδα της ευαισθησίας, της αναζήτησης, της δημιουργίας. Η Ελλάδα της Επιστήμης. Η Ελλάδα που σέβεται το λόγο της. Δυστυχώς, η Ελλάδα της σιωπής. Η περιθωριοποιημένη. Η φιμωμένη. Η απροσκάλεστη Ελλάδα. Η μη τηλεοπτική. Αυτή που ζει στο ημίφως. Η κατατρεγμένη. Η άλλη Ελλάδα. Που θλίβεται όταν βλέπει ημιμαθείς και ανήθικους, δέσμιους του λούσου και της φτηνής εικόνας να προβάλονται διαρκώς και αδιακρίτως. Που δεν συνάδει με τα γούστα της δοκησίσοφης νεοπλουτίστικης μπουρζουαζίας.. Η ελλάδα ομως που δεν παύει να ελπίζει..

Είναι η Ελλάδα που πρέπει, επιτέλους, να αποκτήσει φωνή. Η Ελλάδα που πρέπει να φωτίσουμε. Η Ελλάδα που πρέπει να αναδείξουμε. Οχι για να πάρει την "περίοπτη" θέση των άλλων, χαλίφης στη θέση του εκπεσόντα χαλίφη. Αλλά γιατί ειναι η Ελλάδα που θέλουμε και πρέπει να φτιάξουμε. Αρκετά, φτάνει πια, με την Ελλάδα που μας πληγώνει και μας ξεφτιλίζει κάθε μέρα από τα τηλεοπτικά κανάλια...

Κλείστε το κουτί φίλοι μου. Μην επιτρέπετε να σας εξευτελίζουν με χιλιους δυο τρόπους, πλουτίζοντας παράλληλα.

Μπείτε στο διαδίκτυο.. Εμπιστευθείτε το διαδίκτυο, ελέξτε το, προστατέψτε το, εξελίξτε το. Αν μη τι αλλο, επιλέγετε.

Πώς θ’ ανέβει ο πήχυς της ενημέρωσης; (Του Χαριδημου Κ. Τσουκα)

6 comments:

marayia είπε...

Ευτυχώς που υπάρχει κι αυτή! Αλλοιώς είμαστε για να μεταναστεύαμε! Κι άντε να βρείς αλλού Αλκυωνίδες μέρες!
Την καλημέρα μου αγαπητέ!

Ανώνυμος είπε...

καλημέρα αγαπητέ :-)
"...Η Ελλάδα που πρέπει να αναδείξουμε. Οχι για να πάρει την "περίοπτη" θέση των άλλων, χαλίφης στη θέση του εκπεσόντα χαλίφη. Αλλά γιατί ειναι η Ελλάδα που θέλουμε και πρέπει να φτιάξουμε...." αυτό που γράφεις μου φαίνεται και μένα πως είναι ένας κεντρικός στόχος. Ευτυχώς. Αρχίζουμε να βρισκόμαστε γιατί δεν είμαστε "λιγοι και μόνοι", αντίθετα: είμαστε πάρα πολλοί έναντι τών ελάχιστων που έχουν δεσμούς με τη διαφθορά.
Χάρηκα για το ποστ σου :-) Νάσαι καλά. Ας συνεχίζουμε, γιατί αντι του εκμηδενισμού που επιβάλλει η διαφθορά, έχουμε πάρα πολλά να κάνουμε. :-) καλημέρα

Ευτυχία Μεντζελοπούλου είπε...

ενα μύνημα ελπίδας είναι πάντα το αγαπημένο μου.
Ευεργετική η προτροπή να συνεχίσουμε προς τα μεσα μας και προς τα πανω αντι να αφεθουμε να βυθιστουμε ολοι.
Υπεροχο το φιλμάκι με θαυμασιες εικόνες και εξαιρετικα τα λογια που το συνοδευουν.

Ανώνυμος είπε...

Kαλημέρες και καλό μήνα!

Και πόσο χαίρομαι να διαβάζω ετσι , αισιοδοξα μηνύματα αφύπνησης και υπενθύμισης!!μμμ...

Ναι υπάρχει κι αλλη Ελλάδα!! υπάρχουν λογιών λογιών άνθρωποι, σκέψεις , κουλτουρες, συνήθειες. Υπάρχουν άνθρωποι που διαβάζουν, που γελούν, που έχουν αξίες. Ανθρωποι τίμιοι με τους εαυτούς τους, συνεπεις με τις επιλογές τους. Επιστήμονες και μη καλλιεργημένοι και μη Ανθρωποι όμως που δημιουργουν, κινουνται προσφέρουν και συνδράμουν προς κάθε δυνατή θετική κατεύθυνση.

Ναι :) Ελλάδα δεν ειναι το χαζοκούτι, ουτε οι μειωνότητες που παρουσιάζουν !

Η Ελλάδα ειναι εκει έξω, διπλα μας , διπλα σας παντού οπου υπάρχει δημιουργία.

MenieK είπε...

χθες βράδυ, ο Κούλογλου στη Θεματική βραδιά είχε ένα τέλειο αφιέρωμα ακριβώς σ' αυτή την άλλη Ελλάδα. Την Ελλάδα που παράγει, εξελίσσεται, εντυπωσιάζει. Η AGB oμως έδειξε την καθαρή της προτίμηση στους Μάκηδες και τους συν αυτοίς...

Τζεφέρης Πέτρος είπε...

Θέλει αρετή και τόλμη
να πας κόντρα στο ρεύμα..
ειδικά σε χαλεπούς καιρούς

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλέπω σε έναν ευπρεπή διάλογο χωρίς κακόβουλα και υβριστικά σχόλια που προσβάλλουν την αισθητική μας αλλά κι εκείνη της ελληνικής γλώσσας. Εντούτοις, όλα τα σχόλια δημοσιεύονται!