29.3.08

O πολιτισμός του ..διακόπτη: άλλο Σίδνεϋ, άλλο ...Αίγινα!

"Θα το έκλεινα ρε φίλε αλλά έχει basket ρε γαμώτο..Θα το κάνω αύριο για 2 ώρες όταν θα λείπω..:)Καλό Σ-Κ"

Αυτή είναι η αφοπλιστικά ειλικρινής απάντηση στο μπλοκ του φίλου μπλόκερ "ό,τι φας κι ό,τι πιεις" στο φετινό κάλεσμα για την «Ωρα της Γης» (Earth Hour).
Σκεφτείτε το κάλεσμα για κατέβασμα του διακόπτη να ήταν αύριο Κυριακή το βράδυ που έχει και ποδόσφαιρο, με κρίσιμο ντέρμπι..

Αν προσθέσουμε την σχεδόν παντελή απουσία της είδησης απο τον ημερήσιο τύπο και την τηλεοπτική ...άγνοια για το θέμα (δεν έχει χορηγό βλέπετε), θα συμπεράνετε αβίαστα οτι "άλλο Σίδνεϋ, άλλο Αίγινα".

Αυτό βέβαια δεν μειώνει την προσπάθεια των συμπαθών Αιγινητών , του "Ecoweek" και του Δήμου Αθηναίων. Αν και περιμέναμε απ'αυτόν κάτι που δεν θα ήταν απλά συμβολικό. Περιμέναμε κάτι παραπάνω.. Δυστυχώς η Αθήνα περιμένει την WWF για να την οργανώσει.. Και τους μπλόγκερ να ξανακάνουν το θαύμα..με τα κεράκια στα χέρια...

Ομως φίλοι μου, όπως το ηλεκτρικό ρεύμα δεν παράγεται «in the socket» (αλλά σε σε εργοστάσια που «ρυπαίνουν» καθένα με τον τρόπο του), έτσι και ο πολιτισμός μας δεν (πρέπει να) αναλίσκεται μόνο στο "κατέβασμα του ..διακόπτη". Ούτε προέρχεται από παρθενογένεση. Διαμορφώνεται μέσα από διαρκές εξελικτικό γίγνεσθαι και δεν είναι μια ιδεατή αναγεννησιακή εικόνα σαν της «Αρκαδίες» που υπάρχουν στην πραγματικότητα μόνο στην βουκολική ποίηση του Βιργιλίου, και στους πίνακες του Τζιορτζιόνε, του Τισιανού και του Πουσσέν!

Την ίδια ώρα που λέμε "όχι στις κλιματικές αλλαγές, και κλείνουμε το ρεύμα συμβολικά", εμείς οι ίδιοι δεν λέμε παράλληλα «όχι» στις 2-3 τηλεοράσεις, υπολογιστές και κλιματιστικά στο σπίτι μας, στα μη υβριδικά μοδάτα SUV για τις μετακινήσεις μας, στην οικοδομική δραστηριότητα και μάλιστα κατασκευών ενεργοβόρων και απόλυτα ασύμβατων με το περιβάλλον που εγκαθίστανται...

Σταματώ τη γκρίνια εδώ. Καλή επιτυχία στην «Ωρα της Γης» !
Αν πάλι δεν πετύχει μην ανησυχείτε. Τους επόμενους μήνες θα έχουμε καθημερινές διακοπές ρεύματος, αναγκαστικές λόγω της εξάντλησης των ταμιευτήρων της ΕΥΔΑΠ που οφείλονται κυρίως στην προηγηθείσα απεργία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.
Οι διακοπές θα έρθουν από μόνες τους!

[Πέτρος Τζεφέρης]

5 comments:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Ουτε εγω τα εκλεισα σημερα.Πειραζει;;;;

ellinida είπε...

Εγώ τα έσβησα.

Τζεφέρης Πέτρος είπε...

κι εγω τα άναψα. Τα ..κεράκια!

Ευτυχία Μεντζελοπούλου είπε...

εγω ημουν στη λίμνη των κύκνων on ice... αλλά την επόμενη φορά θα συμμετάσχω.Καλημέρα!

KitsosMitsos είπε...

Ωραία ήταν με τα κεράκια...Διαφορετικά, μπορώ να πω. Όσο για το ότι έχουμε πολλά ψωμιά ακόμη να φάμε...
Καλησπέρα.

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλέπω σε έναν ευπρεπή διάλογο χωρίς κακόβουλα και υβριστικά σχόλια που προσβάλλουν την αισθητική μας αλλά κι εκείνη της ελληνικής γλώσσας. Εντούτοις, όλα τα σχόλια δημοσιεύονται!