19.6.09

Tα γλυπτά της φύσης και τα σκουπίδια της ..ιστορίας

Το πάρκο "Arches" είναι ένα θαύμα της φύσης, ένα θαύμα της "διάβρωσης", 100 εκ. χρόνων διάβρωσης. Νερό και πάγος, ακραίες θερμοκρασίες και η υπόγεια δράση του θαλασσινού νερόυ δημιούργησαν αυτό το εξαιρετικό βραχώδες τοπίο που θα το ζήλευε και ο καλύτερος γλύπτης: the Arches National Park.

Το πάρκο βρίσκεται πέντε μίλια βόρεια απο την μικρή τουριστική πόλη moab (utah, USA) μέσα σε ένα ερημικό τοπίο που διασχίζει ο ποταμός κολοράντο.. περπατάς και κατω από τα πόδια σου βρίσκεις τα απολιθώματα που φανερώνουν ότι εκει ήταν κάποτε ο πυθμένας του ωκεανού. Ενα ακόμα θαύμα της φύσης και της γεωλογικής ιστορίας.. εφάμιλο με τα δικά μας που μόνο από κοντά μπορεί κανείς να νιώσει πραγματικά!

Τα γλυπτά της φύσης μέσα στο γεωλογικό γίγνεσθαι υπάρχουν παντού στον κόσμο μας, όπως παντού υπάρχουν και τα σκουπίδια της σύγχρονης ζωής μας... [by tzeferis peter][του Πέτρου Τζεφέρη]

Arches National Park, Utah USA

1 comments:

Ευτυχία Μεντζελοπούλου είπε...

τί υπέροχο να σε ταξιδευει σε ονειρικό παραμύθι(συναισθηματικά και νοητικά άρα στην ουσία και σωματικά)ενα "θαύμα" της φυσικής πραγματικότητας!
Κι εμείς σε προσωπικό και κρατικό επίπεδο ,περιφρονώντας την μαγεία της ζωής και τις δυνατότητές μας πετάμε τα σκουπίδια μας ο ένας στον άλλο σε μιά κακώς εννοούμενη πρακτική της αυτοπροστασίας και της αυτοεπιβεβαίωσης.
Το μεγαλείο της φύσης και το έλεος του Δημιουργού,όμως,είναι άπειρο και πάντα περιμένουν την επιστροφή μας σε αυτο που είμαστε.. Άνθρωποι ,άξιοι να υπάρχουμε και να προστατεύουμε ο ένας τον άλλο.

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλέπω σε έναν ευπρεπή διάλογο χωρίς κακόβουλα και υβριστικά σχόλια που προσβάλλουν την αισθητική μας αλλά κι εκείνη της ελληνικής γλώσσας. Εντούτοις, όλα τα σχόλια δημοσιεύονται!