23.2.10

Ειδατε το άβαταρ;

6 comments:

Unknown είπε...

Το θέμα είναι πάντως ότι παρότι γεννούνται πολλοί προβληματισμοί και προβάλλονται και ορισμένες ιδέες, ή θεωρίες αν προτιμάς, χάνονται ακριβώς μέσα στα εφέ και την εικαστική ομορφιά του εικονικού κόσμου. Όσο για την "μάχη καλού-κακού", νομίζω ότι είναι ούτως ή άλλως μια από της αλήθειες της ύπαρξής μας την οποία δεν μπορούμε να ξεφύγουμε και συνεπώς πάντα θα προβάλλουμε. Μιας και όση φιλοσοφία και αν αναπτύξουμε, στο τέλος, πάντα σε μια "διαμάχη" θα διαλέγουμε "πλευρά".

Sophia είπε...

Έτσι κι αλλιώς, η Γαία του Lovelock, είναι ίδια και στο Final Fantasy... Και παρόλο που νιώθεις ότι υπάρχει δικαιοσύνη στο τέλος της ταινίας, αμφιβάλλω αν υπάρχει ένα μετρήσιμο ποσοστό των θεατών που λόγω αυτής ευαισθητοποιήθηκαν για παράδειγμα σε σχέση με την καταστροφή του Αμαζονίου και τις φυλές των ιθαγενών (ακριβές ανάλογο στην πραγματικότητα) και σκέφτηκαν να κάνουν κάτι.

Ανώνυμος είπε...

Ofcom to investigate government climate change TV campaign | Media | guardian.co.uk

Ofcom has launched an investigation into the government's climate change TV campaign after receiving hundreds of complaints that it is a form of political advertising.

The media regulator has received about 700 complaints about the £6m TV campaign, Bedtime Stories, launched by the Department of Energy and Climate Change last October, with a significant number arguing the ad is a form of political advertising.

According to the Communications Act, the government is allowed to run advertising of a public service nature, such as warnings about obesity or drink driving, but is not allowed to run political ads that aim to "influence public opinion on a matter of public controversy".

The climate change campaign is already being separately investigated by the Advertising Standard Authority to see if it breaches the advertising code, after nearly 1,000 complaints.

Ευτυχία Μεντζελοπούλου είπε...

Στην ζωγραφική είμαι λάτρης του ιμπρεσιονισμού και ο σουρεαλισμός αντιτίθεται στην αισθητική μου,τουλάχιστον η πλειονότητα των έργων αυτής της τεχνοτροπίας.
Ως εκ τούτου ,δεν εντυπωσιάστηκα ιδιαίτερα απο τα οπτικά ερεθίσματα που δέχτηκα απο την ταινία,άλλωστε τα χρώματα και οι φιγούρες θύμιζαν κινούμενα σχέδια,δηλαδή κάτι που υπήρχε ήδη.Προσπαθώντας να μην είμαι άδικη θα συμφωνήσω οτι για τα δεδομένα του σινεμά ήταν ένα επίτευγμα αισθητικής.
Οσον αφορά την ουσία της ταινίας ασφαλώς συνηγορώ με ότι αναφέρει το ποστ και επιπλέον θέλω να εκφράσω το παράπονό μου ,οτι ενώ είχε τη δυνατότητα ο δημιουργός της ταινίας μέσα απο την φαντασία να κάνει όντως την υπέρβαση και να μας δείξει έστω και σαν παραμύθι τον δρόμο να γίνει η ζωή στη γη βιώσιμη,να νικήσει το καλό και νάρχίσουμε απο τώρα,απο την επίγεια ζωή μας να ζούμε στον παράδεισο,έδειξε τη δυνατότητα να δημιουργηθεί "αλλου" ο παράδεισος και να τον χαρουν ανθρωποειδή και άντε 2-3 καλοί άνθρωποι και η γη και τα εκατομμύρια των ανθρώπων που ζούμε σε αυτή απλώς να συνεχίσουμε να βουλιάζουμε.
Λυπάμαι που παγκόσμια κέντρα δύναμης και πλούτου προωθούν έστω και καλώς υποβόσκοντα μυνήματα απόγνωσης για τον άνθρωπο.
Δεν θα κάνω τη χάρη να απελπιστώ σε κανένα .

Ανώνυμος είπε...

ο,τι και να λεμε εμεις ο κος καμερον θα σηκώσει το αγαλματάκι σε λίγες μερες..
Αντε να τον κερδίσει η ..γυναίκα του η Μπίγκελοου με το Hurt Locker, αν και δεν το βλέπω..
Μια ταινία ειναι σινεμά και πρέπει να κεντρίζει αλλες χορδες πέραν της λογικής..
ας μη ζητάμε να μας φτειαξει και τη ζωή μας.. αυτή που δεν μπορούμε να φτειαξουμε μόνοι μας..

Ανώνυμος είπε...

Ενα βράδυ στον πλανήτη πανδώρα,
ο snoopy έχοντας διακτινίσει τον εγκέφαλό του σε ανθρωποειδες περπατάει προσεκτικά στην πυκνή βλάστηση έχοντας στημένο το αυτί του (που ως γνωστον ειναι τριγωνικο σαν του ντοκτορ σποκ!) για οποιονδήποτε επικίνδυνο θόρυβο.Κοιτάζει με αηδία τα μπλέ χέρια του και αναπολεί με νοσταλγία το άσπρο χρωματάκι του με τις μαύρες βούλες...
Χαμένος μέσα στην ονειροπόλησή του αιφνιδιάζεται απο τον σάλτο ενός θυληκού ανθρωποειδούς που ορμάει πάνω του τον αγκαλιαζει κι αρχίζει να τρίβεται πάνω του.
Μετά το πρώτο σοκ ο σνούπυ συνειδητοποιεί οτι έχει τωρα το σώμα αντρικού ανθρωποειδούς και γι'αυτο η θυλικιά ιθαγενής παραπλανήθηκε και τον ερωτεύτηκε!
Μαμά μου!
Ο σνούπυ λεει ευγενικά στην κοπέλλα οτι εκ φύσεως δεν έλκεται απο γυναίκες αλλά απο άντρες.
Μετα απο μια εκκωφαντική κραυγή θρήνου η μπλε απομίμηση γυναίκας! φεύγει με κατεβασμένο το κεφάλι.
Ουφ!γλύτωσα!σκουπίζει τον κρύο ιδρώτα που τον είχε λούσει ο μικρός σνούπυ.
Δεν προφταίνει,όμως,να παρει μια ανάσα και εμφανίζονται 3 αρσενικα ανθρωποειδή που τον πλησιάζουν τρέχοντας γελώντας ηλίθια!!!
Το αποβλακωμένο λάγνο βλέμα τους αρχίζει να ανησυχει τον σνουπυ.
"Μας είπε η Ιρις οτι δε γουσταρεις θυληκα αλλα΄αρσενικά" του λενε χαρούμενα και ορμάνε πάνω του.
Βοήθεια!βοήθεια!Πώς να τους ξεφορτωθεί τώρα??Δε θελω ουρλιάζει δε θελω!...
Ευτυχώς ο snoopy καθοτι ειχε παρακολουθήσει 4 χρόνια (με διακοπές)μαθήματα kick boxing στην Πάτρα! τους βγαζει νοκ αουτ και μενουν με το...μπιμπ...στο χερι!
Μπαιλντισμένος πια ,αποφασίζει να στείλει στο διάολο και την πανδώρα και την πυκνή βλάστηση και το πολύτιμο δυσπρόσιο(πολύτιμο μετάλλευμα που υπάρχει αφθονο στην πανδωρα και ελαχιστο και δύσκολα προσβάσιμο στη γη)και ο snoopy the driver να επιστρέψει τη γη να βρει τον ...του!
Τί να τον κάνει τον πλούτο και την ενέργεια στο διάστημα όταν μόνο στη γη υπάρχει αυτο που αναζητά?

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλέπω σε έναν ευπρεπή διάλογο χωρίς κακόβουλα και υβριστικά σχόλια που προσβάλλουν την αισθητική μας αλλά κι εκείνη της ελληνικής γλώσσας. Εντούτοις, όλα τα σχόλια δημοσιεύονται!