23.7.10

ΥΠΕΚΑ: Εγκύκλιος για τον περιορισμό λειτουργίας κλιματιστικώνΣε άμεση ισχύ τίθεται η εγκύκλιος που υπεγράφη, στις 20 Ιουλίου, από τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Γιάννη Μανιάτη και τον υφυπουργό Εσωτερικών Αποκέντρωσης για τον περιορισμό της λειτουργίας των κλιματιστικών μηχανημάτων και του φωτισμού στα ιδιόκτητα ή μισθωμένα κτήρια του Δημόσιου και ευρύτερου τομέα, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Εποπτευόμενων Φορέων. Η απόφαση ισχύει έως τις 31 Αυγούστου 2010, από την έναρξη έως την λήξη του ωραρίου λειτουργίας των υπηρεσιών. Εξαιρούνται τα Νοσοκομεία και οι Φορείς Περίθαλψης, Κοινωνικής Προστασίας και Ασφάλισης.

Στο σκεπτικό της εγκυκλίου αναφέρεται - μεταξύ άλλων - ότι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας καθιστά συχνά οριακή την λειτουργία του ηλεκτρικού συστήματος της χώρας και επιβάλλει τη συνετή διαχείρισή της. Επιπλέον, η εξοικονόμηση ενέργειας συμβάλλει στη δραστική μείωση του συνολικού κόστους του ηλεκτρικού μας συστήματος και ανακουφίζει σημαντικά το βάρος που επωμίζεται ο έλληνας φορολογούμενος, με άμεση συνέπεια και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της Εθνικής οικονομίας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλέπω σε έναν ευπρεπή διάλογο χωρίς κακόβουλα και υβριστικά σχόλια που προσβάλλουν την αισθητική μας αλλά κι εκείνη της ελληνικής γλώσσας. Εντούτοις, όλα τα σχόλια δημοσιεύονται!