22.8.10

Κάποτε ήταν ένα φοινικόδασος στην Πρέβελη της Κρήτης...

Ανάμνηση αποτελεί το μοναδικού κάλλους φοινικόδασος στην Πρέβελη της Κρήτης, καθώς στο μεγαλύτερο μέρος του κάηκε από τη φωτιά που εκδηλώθηκε λίγο πριν ξημερώσει..
Οι φλόγες απείλησαν και την ιστορική Μονή Πρέβελης.
"Πρόκειται για τεράστια καταστροφή για το δεύτερο μεγάλο φοινικόδασος της Κρήτης, καταστροφή οικολογική, πολιτιστική και τουριστική", δήλωσε ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Νομού Ρεθύμνης κ. Μπαγιαρτάκης, για τις συνέπειες της φωτιάς στην περιοχή.

Παράλληλα η φωτιά στην Κάρυστο μαίνεται και καιει για δεύτερη φορά φέτος...

Συγχωρήστε αλλά δεν μπορώ να κρατηθώ. Από τη μια προσπαθούμε να ποτίσουμε στον Κοκκιναρά Πεντέλης και στο Σχιστό τα μικρά δεντράκια μήπως και επιβιώσουν τελικά και από την αλλη...
 
Κρίμα. Μετά μας φταίνε τα λατομεία που ...καταστρέφουν με την παρουσία τους την βιοποικιλότητα και τον φυσικό μας πλούτο!!

Ο μεγαλύτερος μας εχθρός δεν είναι οι ισχυροί άνεμοι, ούτε φυσικά και τα λατομεία.  Απλά, ό,τι αποτελεί την  οικολογική και  πολιτιστική κληρονομιά σου, το προστατεύεις.  Που σημαίνει, σχεδιάζεις κατά προτεραιότητα και εφαρμόζεις με σχολαστικότητα συγκεκριμένο σχέδιο προστασίας. Οταν δεν το κάνεις, μην θριαμβολογείς διθυραμβικά over spilt milk: ευτυχώς δεν υπήρχαν ανθρώπινα θύματα...
[Τζεφέρης Πέτρος][by Tzeferis Peter]

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ YΠΕΚΑ Ενέργειες για την αποκατάσταση του φοινικόδασους της Πρέβελης

4 comments:

mg είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ. ΜΟΛΙΣ ΕΜΑΘΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΜΕ ΠΝΙΓΕΙ. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ. "ΑΠΛΑ ΟΤΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ, ΤΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ". ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΜΝΗΜΕΙΟ - ΔΑΣΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ. ΔΕΝ ΘΕΩΡΩ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΟ. ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΕΛΑΒΑΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΣΩΣΟΥΝ. ΝΟΜΙΖΩ...ΤΙ ΛΕΣ;

Τζεφέρης Πέτρος είπε...

Δυστυχώς, έχεις δίκιο τίποτε δεν είναι πλέον δεδομένο. Και ο κόσμος, ο απλός εργαζόμενος,που μέχρι σήμερα στήριζε την προσπάθεια, είναι πλέον πολύ θυμωμένος.
Δεν ελπίζει σε τίποτε πλέον και τα πράγματα είναι ανεξέλεγχτα.

KitsosMitsos είπε...

Κρίμα και πάλι κρίμα...
Μακάρι να αφεθεί η φύση να ανακάμψει. Μακάρι.

Unknown είπε...

Μπααα, η κληρονομιά δεν τρώγεται...
Σ'έναν άλλο τόπο, με άλλους ανθρώπους, με άλλα μυαλά...

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλέπω σε έναν ευπρεπή διάλογο χωρίς κακόβουλα και υβριστικά σχόλια που προσβάλλουν την αισθητική μας αλλά κι εκείνη της ελληνικής γλώσσας. Εντούτοις, όλα τα σχόλια δημοσιεύονται!