24.9.10

κι άλλο θαλάσσιο αιολικό της Vattenfall στο Κεντ...

Το µεγαλύτερο θαλάσσιο αιολικό πάρκο (Thanet wind farm) στον κόσµο εγκαινιάστηκε χθες 12 χιλιόµετρα από τις ακτές του Κεντ, στη Νοτιοδυτική Αγγλία. Περιλαμβάνει 100 ανεµογεννήτριες, οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν και υπολογίζεται ότι θα φθάσουν τις 340.

Το αιολικό πάρκο  που εκτείνεται σε 35 τετρ. χλµ. θα παράγει ηλεκτρισµό αρκετό για να καλύψει τις ανάγκες περισσότερων από  200.000 σπιτιών.  Το θαλάσσιο αιολικό πάρκο χρειάστηκε δύο χρόνια για να κατασκευαστεί από την κρατική σουηδική εταιρεία Vattenfall και κόστισε 1 δισεκατοµµύριο ευρώ. Η συνολική παραγωγή αιολικής ενέργειας στη Βρετανία φτάνει τα 5 GW–όση δηλαδή είναι η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στη Σκωτία.

 Σήµερα στη χώρα υπάρχουν ήδη 250 αιολικά πάρκα, 12 από τα οποία είναι θαλάσσια.




"We are an island nation and I firmly believe we should be harnessing our wind, wave and tidal resources to the maximum," δήλωσε ο βρετανός αξιωματούχος (Energy Secretary Chris Huhne)  στα εγκαίνια...


Αυτά από τους εγγλέζους που εγκαινιάζουν έργα και όχι ...εξαγγελίες και δεν διατυμπανίζουν την επένδυση πριν καν εκκολαφθεί...ως την μεγαλύτερη του κόσμου..
 
[Τζεφέρης Πέτρος][by Tzeferis Peter]

3 comments:

Unknown είπε...

Χμμ, 35 Km^2 για να τροφοδοτήσεις 200Κ σπίτια δεν είναι λίγο πολλά; Στο τέλος θα ξεμείνουμε από θάλασσες!

ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ είπε...

εκει που είναι το πάρκο δεν εχουν πρόβλημα..
Αλλωστε αν σκεφτείς ότι εδώ δεσμεύουμε πανω από 10 τετρ. χλμ. χερσαίου εδάφους για μία και μόνο Οριστική Παραχώρηση Μεταλλείων που την κρατάμε για 50+50 χρόνια, μόνο και μονο σε "δικιολογημένη αργία".

Και φυσικά δεν πρόκειται για μία...

Unknown είπε...

Αν πεις όμως να ηλεκτροδοτήσεις όλη τη Μ. Βρετανία;

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλέπω σε έναν ευπρεπή διάλογο χωρίς κακόβουλα και υβριστικά σχόλια που προσβάλλουν την αισθητική μας αλλά κι εκείνη της ελληνικής γλώσσας. Εντούτοις, όλα τα σχόλια δημοσιεύονται!