30.4.11

Η ειρωνεία των 25 χρόνιων χωρίς πυρηνικό ατύχημα....

ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ-tzeferi eirini

Ως και οι μαθητές έγιναν πλέον κοινωνοί και γνώστες του πυρηνικού παραλογισμού.

25 χρόνια μετά το Τσερνόμπιλ και την πρακτικά αλλά και επιστημονικά σε βάθος χρόνου τεκμηριωμένη πλέον ανθρώπινη αλλά και περιβαλλοντική καταστροφή, οι ουκρανοί ζητούν απεγνωσμένα 600 εκατ. ευρω για να καλύψουν με μια τεράστια σαρκοφάγο τον αντιδραστήρα που συνεχίζει να αποτελεί απειλή για την ανθρωπότητα.

Εν τω μεταξύ τα πυρηνικά λόμπυ ήταν έτοιμα να γιορτάσουν τα 25 χρόνια (χωρίς πυρηνικό ατύχημα παρακαλώ!), με τη διαφορά ότι ο σεισμός στην Ιαπωνία και το "τσουνάμι" που επακολούθησε, τους χάλασε τα σχέδια..

Οπως έγινε και με τον περίφημο ιαπωνικό μύθο της αδιάφθορης χώρας των "μυρμηγκιών που κάνουν ..."χαρακίρι",  ο οποίος  δείχνει να κατέρρευσε, αν υπήρξε ποτέ...

3 comments:

Unknown είπε...

Και παλιότερα θυμάμαι όμως πως κάποιοι άλλοι μαθητές κολλούσαν αυτοκόλλητα με έναν ήλιο και τη ρήση: "Πυρηνική ενέργεια, όχι ευχαριστώ", αλλά οι αντιδραστήρες αυξήθηκαν. Εδώ είναι που αρχίζει κανείς κι αμφισβητεί την ικανότητα της παιδείας να φέρει αλλαγές...

ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ είπε...

Σωστά. Αλλά για ποιά παιδεία μιλάς ακριβώς αγαπητέ δάσκαλε?

Unknown είπε...

Υποτίθεται ότι η «γενιά του Τσερνομπίλ» μεγάλωσε με μια παιδεία που θεωρούσε την πυρηνική ενέργεια επιβλαβή. Παρόλ’ αυτά, η γενιά αυτή τελικά υιοθέτησε την πυρηνική ενέργεια, γι’ αυτήν την παιδεία μιλάω.

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλέπω σε έναν ευπρεπή διάλογο χωρίς κακόβουλα και υβριστικά σχόλια που προσβάλλουν την αισθητική μας αλλά κι εκείνη της ελληνικής γλώσσας. Εντούτοις, όλα τα σχόλια δημοσιεύονται!