30.9.11

Νέο σύστημα προαγωγών στο δημόσιο...

Το νέο (ποιό απ΄όλα αλήθεια!) σύστημα για τις προαγωγές στο Δημόσιο, που θα αποτελεί κριτήριο και
για τη μισθολογική εξέλιξη παρουσίασε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής
Διακυβέρνησης , κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου.

Στο νομοσχέδιο προβλέπεται ότι τα πρόσωπα για τις θέσεις ευθύνης (γενικοί διευθυντές, διευθυντές, τμηματάρχες) σε όλο το δημόσιο τομέα και τα ΝΠΔΔ θα επιλέγονται με ανοιχτή προκήρυξη. Επίσης, οι υπάλληλοι, μόνιμοι και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, που υπηρετούν σε υπηρεσίες της κεντρικής ή αποκεντρωμένης διοίκησης θα μετακινούνται στις υπηρεσίες των υπουργείων και των αποκεντρωμένων διοικήσεων, με κοινή απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και των οικείων κατά περίπτωση υπουργών των υπηρεσιών προέλευσης και υποδοχής των υπαλλήλων.

Τι αλλάζει για τις προαγωγές στο Δημόσιο

Είναι βέβαιο ότι θα δούμε και πολλά νέα συστήματα ακόμη!  Αλλά, εκείνο που δεν ξέερω ειναι πόσοι δημόσιοι υπάλληλοι από εκείνους που θα απομείνουν τελικά, θα έχουν το ψυχικό σθένος να υποβληθούν σε οποιαδήποτε διαδικασία που αφορά τυχόν προαγωγή τους. Αλήθεια, προαγωγή σε τί και για ποιό σκοπό;

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλέπω σε έναν ευπρεπή διάλογο χωρίς κακόβουλα και υβριστικά σχόλια που προσβάλλουν την αισθητική μας αλλά κι εκείνη της ελληνικής γλώσσας. Εντούτοις, όλα τα σχόλια δημοσιεύονται!