21.10.11

O άνθρωπος του μέλλοντος έχει πλέον όνομα: le grec...



Σε αμερικανικό εργαστήριο, λοιπόν, αφού ξεπερνούν γενετική, ρομποτική και νανοεμφυτεύματα, καταλήγουν στον Κώστα τον Τσολιά που συνεχίζει να σπάει βράχους ασταμάτητα παρ' ότι του μείωσαν το μισθό 50% και του στέρησαν τη σύνταξη. Αυτός ακόμη δουλεύει... «Απίστευτο. Και δεν λέει τίποτα;» αναφωνεί ένας εκ των επιστημόνων, για να λάβει την απάντηση από έτερο συνάδελφό του: «Οχι βέβαια. Αφού υπάρχει κρίση». Καταλήγουν λοιπόν στο συμπέρασμα ότι το πείραμα ολοκληρώθηκε και είναι πλέον έτοιμοι να περάσουν σε εφαρμογή του σε διεθνές επίπεδο. Ο «άνθρωπος του μέλλοντος» έχει πλέον όνομα: «Ελληνας. Τώρα και στη Γαλλία...».

Η φτωχοποίηση ενός λαού μέσα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, αλλά πιθανότατα και όσα επιδιώκονται για την Ευρώπη και τον κόσμο. Κάπως έτσι δοκιμάζονται οι αντοχές σε μια, ευρωπαϊκή κατά τα λοιπά, χώρα η οποία βέβαια βρέθηκε σε αυτή τη φάση εξαιτίας της... αφασίας των πολιτικών της και μιας σειράς συμφερόντων που εξυπηρέτησαν τις τελευταίες τρεις δεκαετίες. Δοκιμάζεται η διάλυση εργασιακών σχέσεων, η εφαρμογή νέων συστημάτων που εξυπηρετούν και πάλι τους ισχυρούς, η συμπίεση μισθών και συντάξεων σε επίπεδα πείνας. Και όλα αυτά με το πρόσχημα ότι έτσι θα σωθεί η οικονομία της χώρας και με το πέρασμα 10, 15 ετών θα επανέλθει σε βιώσιμα επίπεδα.

Μπορεί λοιπόν στο σατιρικό γαλλικό βιντεάκι το πείραμα με τον τσολιά μας να ήταν πετυχημένο και να ετοιμάζονται να το εφαρμόσουν διεθνώς. Και εκτός από επιτυχημένη σάτιρα μπορεί να είναι και ένας από τους επιδιωκόμενους στόχους. Τα πειράματα της τρόικας όμως μόνο επιτυχημένα δεν μπορούν να θεωρηθούν και τα παιχνίδια οικονομικής επιβολής του γαλλογερμανικού άξονα δεν είναι απλώς επικίνδυνα για τη χώρα μας, αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη. Κι αυτό πρέπει επειγόντως να το συνειδητοποιήσουν οι πολίτες όχι μόνο των χωρών του Νότου αλλά ολόκληρης της Ευρώπης. Γιατί όταν ξεκινήσει το ντόμινο δεν ξεχωρίζει σύνορα και τότε θα είναι αδύνατον να αναζητήσουν αλληλεγγύη και χείρα βοηθείας

[Σ. Μανιάτης, http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=319672]

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλέπω σε έναν ευπρεπή διάλογο χωρίς κακόβουλα και υβριστικά σχόλια που προσβάλλουν την αισθητική μας αλλά κι εκείνη της ελληνικής γλώσσας. Εντούτοις, όλα τα σχόλια δημοσιεύονται!