19.11.11

60 νανοδευτερόλεπτα

Την ώρα που εκατομμύρια άνθρωποι μετατρέπονται σε σύγχρονους σκλάβους αλυσοδεμένοι σε ένα αριθμολογικό και λογιστικό αδιέξοδο που γέννησε ο –για τα σίδερα, σίγουρα-, «καπιταλισμός του άυλου χρήματος», η Πραγματική Επιστήμη, αυτή που ανατρέπει θεούς από το θρόνο τους και αδιαφορεί για τα τσαλίμια του μετρήσιμου χρόνου, έρχεται ξανά-ευτυχώς- να μας υπενθυμίσει με συγκλονιστικό τρόπο αυτά που έχουν πραγματική σημασία.

Μέσα από την αέναη παραγωγή νέων, βαθύτερων ερωτημάτων που γεννούν οι απαντήσεις (και κυρίως οι ανατροπές των προηγούμενων απαντήσεων), οι αριθμοί, όταν τους δει κανείς με το μάτι της Πραγματικής Επιστήμης, απαλλάσσονται από την Ύβρι της λογιστικής και απογειώνουν το ανθρώπινο πνεύμα. Ω, ναι, δεν φταίνε οι αριθμοί που τον τελευταίο καιρό τους μισούμε. Φταίει ο τρόπος και ο λόγος που τους επικαλείται η καθημερινότητα για να μας ευνουχίζει τη ζωή.

Οι άλλοι αριθμοί, οι καλοί και δημιουργικοί αριθμοί μας θυμίζουν γιατί πραγματικά τους αγαπάμε. Γιατί οι αριθμοί της Πραγματικής Επιστήμης είναι φως: Τα νετρίνα που ταξίδεψαν από την Γενεύη της Ελβετίας μέχρι το Gran Sasso της Ιταλίας, σύμφωνα με τους επιστήμονες του CERN, διένυσαν την απόσταση των 732 χλμ σε 0,0024 δευτερόλεπτα, δηλαδή έφτασαν στον προορισμό τους ταχύτερα από το αναμενόμενο κατά 0,00000006 δευτερόλεπτα.

Οι επιστήμονες που αντίκρισαν πριν από κάνα δυο μήνες τις μετρήσεις, πήραν αμέσως διπλή δόση ηρεμιστικών και πήγαν για ύπνο. Ήσαν βέβαιοι πως επρόκειτο για αποτέλεσμα της κόπωσης και πως το πρωί που θα ξανακοιτούσαν θα έβρισκαν το λάθος. Γιατί αυτοί οι τρελοί αριθμοί τους έλεγαν πως τα νετρίνα αυτά, ταξίδεψαν γρηγορότερα από την ταχύτητα του φωτός! Κι επειδή έβλεπαν μπροστά τους την επιστημονική απόδειξη πως το Αποτέλεσμα μπορεί να προηγείται τις Αιτίας και ταυτόχρονα την θεμελιώδη αρχή της σύγχρονης φυσικής που δεν είναι άλλη από την Γενική Θεωρία της Σχετικότητας του Αϊνστάιν να ανατρέπεται, έπεσαν ήρεμοι για ύπνο, όντας βέβαιοι για το λάθος τους.

Η συνέχεια εδώ, http://www.protagon.gr


4 comments:

Unknown είπε...

Αααχχαχαχαχα!

Ωραίο και το άρθρο του Μήτσου!

Ευτυχία Μεντζελοπούλου είπε...

Από τα λίγα που ξέρω το πείραμα του CERN στόχο είχε να αποδείξει οτι δεν υπάρχει Θεός και οτι το σύμπαν δημιουργήθηκε τυχαία από το big bang.Το οτι τα νετρόνια ταξιδεύουν γρηγορότερα από το φως υποδηλώνει πως ξεκίνησε η δημιουργία της ύλης πριν από την έκρηξη?
Σύμφωνα με τις γνώσεις λυκείου στα μαθηματικά και τη φυσική το αποτέλεσμα δεν δύναται να προυπάρχει της αιτίας,απλώς δεν έχουμε βρει τη σωστή αιτία ή πρόκειται για μια διαδικασία που ανακυκλώνεται ,όπως το ερώτημα η κότα γέννησε το αυγό ή το αντίθετο ..
Κατά τα άλλα συμφωνώ απόλυτα πως έχει παραγνωριστεί η ομορφιά των αριθμών και η δύναμή τους να καταδυκνείουν την πραγματικότητα μέσα στην παράλογη μπακαλίστικη λογική του σήμερα.
Εξακολουθώ,όμως να μην καταλαβαίνω τί ακριβώς καταδυκνείει η ταχύτητα των νετρονίων που είναι μεγαλύτερη του φωτός.
Ασφαλώς δεν αποδεικνύει μαθηματικά την ύπαρξη του Θεού ,ούτε και το αντίθετο.Αλλωστε η πίστη στο Θεό ,όπως και η αγάπη στον άνθρωπο δεν εξηγείται με το μυαλό,βιώνεται με την καρδιά.Το μυαλό μπορεί απλώς με τη "λογική" αργότερα να την καταρρίψει.Είμαστε ,όμως άνθρωποι και όχι ηλεκτρονικοί υπολογιστές.
Αν δε η αναφορά στο θάνατο των θεών ήταν για τις δηλώσεις ευφυών ανθρώπων ,ο Θεός είναι ένας.
Οπως διαφαίνεται από το λογίδιο δεν κατανόησα τί θέλει να πει ο αρθρογράφος.Αν θέλετε μου εξηγείτε,σα δώρο για τα προχτεσινά μου γενέθλια:-)

Ευτυχία Μεντζελοπούλου είπε...

Ταλαιπωρώ τους αναγνώστες του μπλογκ γιατί πιστεύω στο μυαλό σου και στην αγάπη σου για το άνθρωπο και για το σωστό.Πιστευω πως ιοτι γράφεις στόχο έχει να διευρυνθεί ο νούς από τη μικρότητα της καθημερινότητας στο μεγαλείο της ζωής.

ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ είπε...

Xρόνια Πολλά. Κι εμείς τις ίδιες απορίες έχουμε!

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλέπω σε έναν ευπρεπή διάλογο χωρίς κακόβουλα και υβριστικά σχόλια που προσβάλλουν την αισθητική μας αλλά κι εκείνη της ελληνικής γλώσσας. Εντούτοις, όλα τα σχόλια δημοσιεύονται!