16.12.11

Ενας στους δύο θα πάει σπίτι του...

Προθεσμία για την επίτευξη του στόχου του περιορισμού των δημοσίων υπαλλήλων κατά 30.000 μέχρι το τέλος του έτους, ζητεί η κυβέρνηση από την τρόικα, αφού πλέον είναι σαφές ότι το μέτρο της εφεδρείας δεν απέδωσε τα αναμενόμενα και δεν πρόκειται να επιτευχθεί το ζητούμενο.

Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, χθες, σε συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Ρέππας. Περαιτέρω δε, ανέφερε ότι προτείνεται, η όποια απόλυση να γίνει ύστερα από αξιολόγηση των δομών, των φορέων και του προσωπικού, ώστε να καταστεί δυνατή η λειτουργία του Δημοσίου.

Στόχος της νέας αυτής κίνησης είναι να μειωθεί ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 μέχρι το 2013.

 "Το θέμα είναι ποιον θα απολύσεις. Αυτό χρειάζεται αξιολόγηση, όργανα και διαδικασίες και, κυρίως, χρειάζεται χρόνο. Κι ακόμη, από τους 700.000 περίπου υπαλλήλους που απασχολούνται στο Δημόσιο, οι μισοί σχεδόν είναι είτε στρατιωτικοί είτε εκπαιδευτικοί. Και οι δύο κατηγορίες αυτές είναι ανελαστικές, όσον αφορά στη μείωση των θέσεων. Κατά συνέπεια, ανέφερε, η μείωση κατά 150.000 αφορά τους υπόλοιπους 350.000 εργαζόμενους στο Δημόσιο, πράγμα που καθιστά το εγχείρημα ακόμα πιο δύσκολο"

Να δούμε ποιοί εμπειρογνώμονες θα βρεθούν και θα καταφέρουν να απολύσουν έναν στους δύο υπαλλλήλους χωρίς να χυθεί αίμα...

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλέπω σε έναν ευπρεπή διάλογο χωρίς κακόβουλα και υβριστικά σχόλια που προσβάλλουν την αισθητική μας αλλά κι εκείνη της ελληνικής γλώσσας. Εντούτοις, όλα τα σχόλια δημοσιεύονται!