27.1.12

Αναδάσωση στα "ιταλικά οχυρά" της Πεντέλης απο τον Σ.Π.Α.Π

Περισσότεροι από 800 μαθητές από Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια από την ευρύτερη περιοχή της Πεντέλης μαζί με τους καθηγητές τους, αλλά και εθελοντές, μεμονωμένοι και σε ομάδες, ανέβηκαν στην Πεντέλη ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π) για συμμετοχή στην πρώτη αναδάσωση για το 2012 στη θέση «Ιταλικά Οχυρά». Τη δράση, που για πρώτη φορά διεξήχθη ημέρα καθημερινή με στόχο την ευρεία συμμετοχή μαθητών, υλοποίησε ο Σ.Π.Α.Π σε συνεργασία με το ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3, τη Διεύθυνση Αναδασώσεων της Περιφέρειας Αττικής και το Δήμο Πεντέλης.

Με σύνθημα «μαθαίνουμε να αγαπούμε το δάσος», μαθητές όλων των ηλικιών, ως μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας, είπαν «ναι» στον εθελοντισμό και στο σεβασμό στο περιβάλλον συμμετέχοντας στη φύτευση περίπου 10.000 δενδρυλλίων στις πλαγιές της Πεντέλης πέριξ του Πύργου της Δουκίσσης Πλακεντίας.

Δυστυχώς λόγω της καθημερινής δεν μπορέσαμε να είμαστε εκεί. Ηταν όμως τα παιδιά...

Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές....

Μόνο μια παρατήρηση: τα δενδρίλια που φυτεύονται πρέπει να καταβάλλεται σοβαρή προσπάθεια ώστε να επιζήσουν και το ποσοστό αστοχίας να είναι το ελάχιστο δυνατό.Είμαι σίγουρος ότι γίνονται αυτές οι προσπάθειες και δεν αφήνονται στην τύχη τους μετά το επικοινωνιακό όφελος ένθεν και εκείθεν.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλέπω σε έναν ευπρεπή διάλογο χωρίς κακόβουλα και υβριστικά σχόλια που προσβάλλουν την αισθητική μας αλλά κι εκείνη της ελληνικής γλώσσας. Εντούτοις, όλα τα σχόλια δημοσιεύονται!