6.2.12

15.000 απολύσεις στο Δημόσιο μέχρι το Πάσχα...

Σε απολύσεις 15.000 δημόσιων υπαλλήλων αναμένεται να προχωρήσει η κυβέρνηση, σε συνδυασμό με την κατάργηση φορέων ή τη μείωση του μεγέθους τους, αλλά και την κατάργηση υπηρεσιακών μονάδων, έπειτα από τις έντονες πιέσεις που δέχθηκε από την τρόικα, προκειμένου να προχωρήσει η νέα δανειακή σύμβαση της χώρας.

Μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί τα κριτήρια για την αξιολόγηση δομών και προσωπικού στο Δημόσιο, ενώ η διαδικασία θα ξεκινήσει από τις αρχές Μαρτίου, η οποία θα οδηγήσει στον περιορισμό των υπηρεσιών και στην κατάργηση οργανικών θέσεων.

Η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί με ευθύνη κάθε υπουργείου ξεχωριστά από τις Επιτροπές Αξιολόγησης και θα έχει ως αποτέλεσμα την κατάργηση ή συγχώνευση δομών ή ακόμα και στην απόδοση αρμοδιοτήτων στον ιδιωτικό τομέα.

Μετά την κατάργηση οργανικών θέσεων, θα ακολουθήσει αξιολόγηση του προσωπικού και θα πραγματοποιηθεί ανακατανομή των υπαλλήλων που έχουν αξιολογηθεί θετικά, με σαρωτικές μετατάξεις σε άλλες υπηρεσίες, αλλά και απολύσεις ισάριθμων υπαλλήλων με τις καταργούμενες οργανικές θέσεις οι οποίοι θα χαρακτηριστούν ως πλεονάζον προσωπικό (κυρίως ΥΕ και ΔΕ).

2 comments:

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Πρωθυπουργέ, κύριε Βενιζέλο, κύριε Ρέππα, κύριε Σαμαρά, όχι σε απολύσεις στο δημόσιο. Υπάρχουν και άλλοι τρόποι να αντιμετωπίσεις το θέμα μείωσης του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων. Οι συνταξιοδοτήσεις το χρόνο στο δημόσιο είναι 35.000, οι συμβασιούχοι αγγίζουν τους 80.000, υπάρχουν ζημιογόνες επιχειρήσεις του δημοσίου και οργανισμοί χωρίς αντικείμενο. Η αξιολόγηση είναι να βελτιώσει την επίδοση του εργαζομένου και όχι να τον τιμωρήσει με συνοπτικές διαδικασίες. Πουλήστε πρώτα επιχειρήσεις του δημοσίου εξαντλήστε άλλους τρόπους ώστε να αποφύγουμε το μοιραίο που είναι μια απόλυση. Επίσης πρέπει να ξέρετε ότι κάθε δημόσιος υπάλληλος έχει στο σπίτι του μια σύζυγο άνεργη ή που δεν πληρώνετε τι πάτε να κάνετε…. εύχομαι να κρατηθείτε στο ύψος των περιστάσεων.

Ανώνυμος είπε...

σε άκουσαν τώρα....

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλέπω σε έναν ευπρεπή διάλογο χωρίς κακόβουλα και υβριστικά σχόλια που προσβάλλουν την αισθητική μας αλλά κι εκείνη της ελληνικής γλώσσας. Εντούτοις, όλα τα σχόλια δημοσιεύονται!