16.4.12

Tο μεγαλείο της φύσης στην ινδική Meghalaya: sustainable living architecture...

Στο λοφώδες κρατίδιο της Meghalaya, βορειοανατολικά της Ινδικής χερσονήσου, καταγράφεται το υψηλότερο ύψος βροχής στην Ασία, και, ενδεχομένως, στη Γη. Ο κόσμος της Meghalaya λοιπόν πρέπει να ζήσει κυριολεκτικά στα ..σύννεφα...

Για παράδειγμα, η περιοχή Cherrapunji, δεδομένου ότι κάθε χρόνο δέχεται 15-20 μέτρα βροχής έχει ανάγκη από "γέφυρες" για τις καθημερινές μετακινήσεις των κατοίκων…

Οι γέφυρες αυτές  είναι  στην  κυριολεξία "ζωντανές", προέρχονται από φυσικούς οργανισμούς που σταθεροποιούνται και ισχυροποιούνται με την πάροδο του χρόνου και αποτελούν  υπόδειγμα βιώσιμης αρχιτεκτονικής!

Αρχαία αμπέλια και ρίζες δέντρων εκτείνονται οριζοντίως, πάνω από τα ποτάμια και τα ρεύματα, δημιουργώντας έτσι μια σταθερή κατασκευή, αρκετά ισχυρή ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως γέφυρα…

Μερικές από αυτές τις γέφυρες έχουν πάνω από 100 μέτρα μήκος και μπορούν να «αντέξουν» το βάρος συνολικά 50 και πλέον ανθρώπων!

Οι ζωντανές γέφυρες, μοναδικά υποδείγματα βιώσιμης αρχιτεκτονικής,  μεταφέρονται από γενιά σε γενιά και ζουν ίσως και 500 χρόνια...

http://www.videoman.gr/12853

Αυτό είναι το μεγαλείο της φύσης…

1 comments:

Ευτυχία Μεντζελοπούλου είπε...

υπέροχο μείγμα φύσης,αρχιτεκτονικής και ανθρώπινης επιβίωσης!

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλέπω σε έναν ευπρεπή διάλογο χωρίς κακόβουλα και υβριστικά σχόλια που προσβάλλουν την αισθητική μας αλλά κι εκείνη της ελληνικής γλώσσας. Εντούτοις, όλα τα σχόλια δημοσιεύονται!