5.5.12

ΕΚΛΟΓΕΣ 2012: σε ένα φάκελο... ας κλείσουμε την Ελλάδα!

KAI ας αφήσουμε απέξω την ελλαδίτσα μας και την καμπούρα της που δεν αντέχει αλλο από το διαχρονικό φόρτωμα...

Ας αφήσουμε απέξω τον λαϊκισμό και την αλαζονεία κι αυτούς που τα σιγοντάρουν!

 Στις δημοκρατίες, τις κρίσιμες αποφάσεις δεν τις παίρνει η τηλεόραση, ούτε οι πολιτικοί με τις ατάκες των μπαλκονιών, τις παίρνουν πάντα οι λαοί..

 Σήμερα ψηφίζουμε για την Ελλάδα,

 γι' αυτές τις αλυσίδες που 'χουμε μες την καρδιά και μας κρατάνε ακόμη εδώ..

 για το εγωιστικό αυτό γονίδιο που μας κάνει να μην σκύβουμε το κεφάλι,

 και να γινόμαστε και πάλι ένα όταν είμαστε στο χείλος του αφανισμού..

 για τον σεβασμό στην αξιοκρατία, την τέχνη, την επιστήμη

 τη διαφάνεια και το δημοκρατικό διάλογο

 το περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη..

 για τη συνείδηση πολίτη..

 Σήμερα ψηφίζουμε για το εγώ αλλά κυρίως για το εμείς, για το σήμερα αλλά κυρίως για το αύριο! 

Σήμερα ψηφίζουμε για την αλλαγή, όχι εκείνη την πολύφερνη του '81 που απλά εννοούσε να αλλάξει ο μανωλιός ρούχα, αλλά για τούτη που πρέπει να αλλάξουμε ΟΛΟΙ νοοτροπία και πρακτική!

Aν ήταν στο χέρι μου θα καταργούσα το σταυρό προτίμησης και θα ψήφιζα μόνο τα δεσμευτικά προγράμματα και το πως αυτά θα μπουν σε εφαρμογή μετά από λεπτομερή μελέτη. Ρεαλιστικές προτάσεις για την οικονομία και αποτελεσματικές παρεμβάσεις για την κοινωνική συνοχή. Τίποτε άλλο!

 Αλλά, αν είναι να βάλουμε σταυρό, σταυρό ΜΟΝΟ σε κείνους που διαχειρίστηκαν τη δημόσια περιουσία με γνώμονα ΜΟΝΟ το δημόσιο συμφέρον , στους υποψηφίους που δεν υποτιμούν τη νοημοσύνη μας και την αισθητική μας! (ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ??)

Καλό βόλι!

[Πέτρος Τζεφέρης]

2 comments:

Unknown είπε...

Άντε να δούμε τί θα ξημερώσει αύριο...

Ευτυχία Μεντζελοπούλου είπε...

Παγκόσμια,ακόμα,υπάρχει η ισορροπία του τρόμου.
Για να έχει μια μικρή χώρα προστασία απο μια μεγάλη πρέπει να υπακούει στις θελήσεις της.
Όμως, η Ελλάδα σαν αντάλλαγμα για οποιδήποτε προστασία ή βοήθεια δεν πρόκειται ποτέ να πολεμήσει υπερ ενός σκοπού που δεν είναι δίκαιος.

Δεν μπορούμε να οδηγηθούμε σε βιώσιμη ανάπτυξη ούτε σκύβοντας το κεφάλι ,ούτε αντιδρώντας βίαια, αποζητώντας να προχωρήσουμε μόνοι ,σα να μην υπάρχουν άλλοι άνθρωποι στη γη.
Ο κατάλληλος πολιτικός θα είναι αυτός που θα μπορέσει με το μυαλό καιτη δύναμη να πείσει τους υπόλοιπους ηγέτες οτι η αυτόνομη ύπαρξη της Ελλάδας είναι απαραίτητη για το καλό όλων των κρατών.Σαν σπίθα χαράς και δημιουργικότητας,γενναιότητας και πίστης στη ζωή.Η οτι εκείνος σκεφτεί.
Παράλληλα,ασφαλώς θα πρέπει να έχει βαθιά τη συνείδηση της ισονομίας και την ικανότητα επιβολής της.Και ,βεβαια,όπως πολύ σωστά ανέφερες,εντελώς απαραίτητη είναι καιη δική μας θέληση να αλλάξουμε .
Αυτά,είτε γίνουν επαναλλειπτικές είτε οχι.

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλέπω σε έναν ευπρεπή διάλογο χωρίς κακόβουλα και υβριστικά σχόλια που προσβάλλουν την αισθητική μας αλλά κι εκείνη της ελληνικής γλώσσας. Εντούτοις, όλα τα σχόλια δημοσιεύονται!