30.9.12

Gemstones Action: Για όσους αγαπούν τα ορυκτά...

Η παράδοση και η χρήση των  oρυκτών ως σημαντική πρώτη ύλη είναι τόσο παλιά όσο και η ανθρωπότητα.

Όταν κρατήσετε ένα ορυκτό ή έναν κρύσταλλο στο χέρι σας σκεφτείτε ότι είναι πιθανό να απαιτήθηκαν  εκατοντάδες ή εκατομμύρια χρόνια για να δημιουργηθεί. 

Σκεφτείτε τον πρωτόγονο άνθρωπο να χρησιμοποιεί τα ορυκτά στην καθημερινότητά του φτιάχνοντας εργαλεία και όπλα, να ανακαλύπτει ότι με την τριβή δυο λίθων παράγονται σπίθες, να τα ενσωματώνει στη θρησκευτική, μυστικιστική και θεραπευτική του παράδοση.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αρχαιότερη γραπτή μαρτυρία που αναφέρεται στις θεραπευτικές ιδιότητες των λίθων βρέθηκε σε Αιγυπτιακό πάπυρο. Σχεδόν όλοι οι αρχαίοι και νεώτεροι πολιτισμοί σε κάθε μέρος του πλανήτη χρησιμοποιούσαν και σέβονταν τους λίθους.Οι ιδιότητες τους είναι πολλές και οι τρόποι με τους οποίους μπορούμε να τους χρησιμοποιήσουμε ακόμα περισσότεροι.
Στις μέρες μας υπάρχει έντονο ενδιαφέρον.
Σκοπός της σελίδας  Gemstones Action είναι να μεταφέρει εικόνες και κάποιες πληροφορίες για τις ιδιότητες τους και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να τους εντάξουμε στην καθημερινότητά μας.Όσον αφορά τις πληροφορίες σχετικά με τη θεραπευτική χρήση των ορυκτών, δεν αντικαθιστούν την ιατρική συμβουλή ή θεραπεία. 

Είναι σημαντικό επίσης να τονιστεί ότι η πίστη στη θετική επίδραση των ορυκτών και των κρυστάλλων στη ζωή του ανθρώπου, δεν έρχεται σε αντίθεση με την οποιαδήποτε θρησκευτική πίστη.
Στη σελίδα Gemstones Action έχετε μια μόνιμα ανοιχτή πρόσκληση στον κόσμο του Ορυκτού Βασιλείου! Σε αυτή την εξερεύνηση απελευθερώστε τη φαντασία σας, τη διαίσθησή σας και τολμήστε τον πειραματισμό αφήνοντας τις προκαταλήψεις.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλέπω σε έναν ευπρεπή διάλογο χωρίς κακόβουλα και υβριστικά σχόλια που προσβάλλουν την αισθητική μας αλλά κι εκείνη της ελληνικής γλώσσας. Εντούτοις, όλα τα σχόλια δημοσιεύονται!