10.12.12

Η ψύχωση για τους υδρογονάνθρακες στην Ελλάδα!

Για ψύχωση με τους υδρογονάνθρακες στην Ελλάδα, η οποία ενισχύεται και από την οικονομική κρίση, αλλά δεν βγάζει νόημα, αφού βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα, η οποία θα αποδώσει αριθμούς και όχι υποθέσεις και προβολές, έκανε λόγο από τη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ευάγγελος Λιβιεράτος.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο του συμποσίου «Βιώσιμες πόλεις, Δυναμική Ανάπτυξης», που πραγματοποίησε ο ΣΕΒ και σχολιάζοντας επίκαιρη μελέτη της Deutsche Bank, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα μπορεί να έχει όφελος έως και 214 δισ. ευρώ από την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων, υπογράμμισε πως «γίνεται πολύ κακό για το τίποτα, γιατί δεν πρόκειται για επιστημονική έκθεση, αλλά για ένα δελτίο της Deutsche Bank του Λονδίνου, που χρησιμοποιεί πηγές έρευνας Ελλήνων επιστημόνων (Φώσκολου - Κονοφάγου), η οποία ήταν γνωστή και όπως όλες οι αντίστοιχες έρευνες, βασίζεται σε υποθέσεις».

Μάλιστα, ο υπουργός συνέστησε υπομονή, αναφέροντας πως έχει ολοκληρωθεί το 30% των γεωφυσικών ερευνών, που διενεργεί το σεισμογραφικό πλοίο, το οποίο ολοκληρώνει τη σχετική εργασία τον Φεβρουάριο του 2013. Σύμφωνα με τον υπουργό, το 2014 θα ξέρουμε με συγκεκριμένους αριθμούς τι ποσότητες υδρογονανθράκων μπορούν να αντληθούν.Ωστόσο για τον χρονικό ορίζοντα αποκόμισης των πρώτων εσόδων από την εκμετάλλευση πετρελαίων, υπογράμμισε ότι «μέσα στα επόμενα 5-10 χρόνια θα αρχίσουν να εισρέουν χρήματα».

Επιπλέον, κατά τον ίδιο, «ο παρατηρητής του ΥΠΕΚΑ στο πλοίο που πραγματοποιεί τις έρευνες είδε δελφίνια, που σημαίνει ότι το σχετικό σύστημα παρακολούθησης κυτών λειτουργεί κανονικά, ώστε στις έρευνες που θα κάνουμε στο μέλλον, να λαμβάνεται υπόψη η σχετική ευαισθησία».

Η μυστική έκθεση για τα ελληνικά πετρέλαια     Πηγή:www.capital.gr
Συνέντευξη Υπουργού ΠΕΚΑ, Ευάγγελου Λιβιεράτου​, στον Νίκο Χατζηνικολ​άου και τον ρ/σ "Real FM

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλέπω σε έναν ευπρεπή διάλογο χωρίς κακόβουλα και υβριστικά σχόλια που προσβάλλουν την αισθητική μας αλλά κι εκείνη της ελληνικής γλώσσας. Εντούτοις, όλα τα σχόλια δημοσιεύονται!