12.2.13

Ψηφιακή απεικόνιση των γεωθερμικών πεδίων της Χώρας


H Διεύθυνση Ενεργειακών Ορυκτών και η Διεύθυνση Πολιτικής Ορυκτών Πρώτων Υλών του ΥΠΕΚΑ στα πλαίσια ψηφιοποίησης των δεδομένων τους, προχώρησαν στην καταγραφή, ταξινόμηση και την ψηφιακή απεικόνιση των χαρακτηρισμένων γεωθερμικών πεδίων (πιθανών και βεβαιωμένων) όπως αυτά καθορίζονται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσίας περί αξιοποίησης γεωθερμικού δυναμικού (Ν. 3175/03 όπως ισχύει). Η διαθέσιμη εφαρμογή θέασης των πολυγώνων είναι προσβάσιμη μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης:
 Ψηφιακή απεικόνιση Γεωθερμικών Πεδίων Χώρας

To πολυγωνικό διανυσματικό σύνολο δεδομένων το οποίο απεικονίζει τα Χαρακτηρισμένα Βεβαιωμένα και Πιθανά Γεωθερμικά Πεδία -τα οποία υπάγονται στην κατηγορία των Δημόσιων Μεταλλευτικών Χώρων- είναι επίσης διαθέσιμο με τη μορφή shape file αρχείου (.shp) στον ακόλουθο σύνδεσμο :               http://www.latomet.gr/geotherm/geotherm.zip

Εχουμε και στο παρελθόν αναδείξει από την παρούσα σελίδα την αξία της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και της ψηφιακής απεικόνισης δεδομένων με γεωγραφική αναφορά ως εργαλεία που μπορούν να συμβάλλουν στην αναμόρφωση των υπηρεσιών που προσφέρει το δημόσιο στον πολίτη και γενικότερα στον τόπο μας.

Μάλιστα σήμερα λόγω και της οικονομικής κρίσης αλλά και της παγκοσμιοποιημένης διάστασης της οικονομίας, τα παραπάνω εργαλεία κρίνονται όχι απλώς επιθυμητά αλλά ως απαραίτητα για την επιβίωση των υπηρεσιών. Διαφορετικά σύντομα μη παρέχοντας καμία αξιόπιστη και λειτουργική υπηρεσία προς τον πολίτη και την πολιτεία θα πρέπει μοιραία να καταργηθούν. 

[by Tzeferis Petros]

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλέπω σε έναν ευπρεπή διάλογο χωρίς κακόβουλα και υβριστικά σχόλια που προσβάλλουν την αισθητική μας αλλά κι εκείνη της ελληνικής γλώσσας. Εντούτοις, όλα τα σχόλια δημοσιεύονται!