3.3.13

Η Φινλανδία πρώτη παγκοσμίως στις επενδύσεις εξόρυξης. Η Ελλαδα στις 10 τελευταίες...

[by Petros Tzeferis]

Στην ετήσια  έρευνα του Ινστιτούτου Fraser του του Καναδά, η οποία διεξηχθη μεταξύ 742 μεταλλευτικών επιχειρήσεων διεθνώς,  η Φινλανδία αναδείχθηκε ως ο πιο "φιλόξενος" τόπος  για επενδύσεις (μεταξύ 96 διεθνών προορισμών) του είδους ενώ η   Ινδονησία είναι το χειρότερο μέρος για την ανάπτυξη εξορυκτικών επιχειρήσεων.

Οι εταιρείες εξόρυξης και εξερεύνησης που ανταποκρίθηκαν στην ετήσια έρευνα 2012/2013 του Fraser Institute κατέταξαν  στο top 10, μαζί με τη Φινλανδία,  χώρες ή περιοχές  όπως είναι η Σουηδία, η Αλμπέρτα, το New Brunswick, το Wyoming, η Ιρλανδία, η Νεβάδα, το Yukon, η Γιούτα και η Νορβηγία. Όλες ήταν και στο στο top 10 του προηγούμενου έτους, εκτός από τη Γιούτα και τη Νορβηγία.

Οι 10 λιγότερο ελκυστικές χώρες για επενδύσεις είναι (αρχίζοντας με τη χειρότερη) Ινδονησία, Βιετνάμ, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (Κονγκό), το Κιργιζστάν, τη Ζιμπάμπουε, τη Βολιβία, Γουατεμάλα, Φιλιππίνες και Ελλάδα. Όλες αυτές οι χώρες, εκτός από Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, τη Ζιμπάμπουε και την Ελλάδα ήταν στο 10 το προηγούμενο έτος.

Μαζί με το Κιργιζστάν, τη Ζιμπάμπουε και το Κονγκό. Κρίμα....

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλέπω σε έναν ευπρεπή διάλογο χωρίς κακόβουλα και υβριστικά σχόλια που προσβάλλουν την αισθητική μας αλλά κι εκείνη της ελληνικής γλώσσας. Εντούτοις, όλα τα σχόλια δημοσιεύονται!