10.3.13

Το περιβάλλον «καίγεται» στο τζάκι!

Η ποσότητα των μικροσωματίδιων που εκλύεται στην ατμόσφαιρα από την κίνηση 1.000 καινούργιων αυτοκινήτων την ημέρα ισούται με εκείνη που παράγεται όταν ανάβουμε ένα τζάκι για τέσσερις ώρες.

Οταν τις νύχτες του περασμένου Ιανουαρίου καίγονταν στο τζάκι ακατάλληλα υλικά, εκπέμπονταν μέχρι και τριπλάσιες καρκινογόνες ενώσεις από αυτές που διοχετεύονται στην ατμόσφαιρα τις ώρες κυκλοφοριακής αιχμής. Τα εντυπωσιακά αυτά στοιχεία αναφέρθηκαν, χθες, κατά την παρουσίαση των συμπερασμάτων της πρώτης επιστημονικής προσπάθειας για τη διερεύνηση των πηγών και της σύστασης της αιθαλομίχλης που ταλαιπώρησε αρκετά αστικά κέντρα της χώρας στην καρδιά του χειμώνα.

Τα αποτελέσματα των μετρήσεων, που πραγματοποίησαν από τις 10 Ιανουαρίου μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου ερευνητικοί και πανεπιστημιακοί φορείς, ήταν άκρως ανησυχητικά.

Στην περιοχή του Θησείου κατεγράφησαν συγκεντρώσεις μέχρι και 300 μικρογραμμαρίων ανά κυβικό μέτρο ενώ στην Πάτρα μεγαλύτερες των 200, όταν το ημερήσιο όριο που θέτει η Ευρωπαϊκή Ενωση διαμορφώνεται στα 20 μικρογραμμάρια...

[πλήρες άρθρο στο ΕΘΝΟΣ]

Εντός του  2012 περισσότεροι από 13.000 τόνοι λαθραίας ξυλείας κατασχέθηκαν, ενώ, κάθε χρόνο, σε στάχτη μετατρέπονται μέχρι 500 χιλιάδες τόνοι δάσους. Την ίδια στιγμή που η ελλάδα χωρίς να έχει βαριά βιομηχανία, ούτε καν μεταποιητική, την ίδια στιγμή που ούτε μια παραγωγική επένδυση δεν μπορεί να προωθηθεί σε αυτόν τον τόπο, η Ελλάδα αποτελεί μία από τις πιο υποβαθμισμένες περιβαλλοντικά χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Είναι η εξόρυξη χρυσού… Τσερνόμπιλ Νο2; Πηγή:www.capital.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλέπω σε έναν ευπρεπή διάλογο χωρίς κακόβουλα και υβριστικά σχόλια που προσβάλλουν την αισθητική μας αλλά κι εκείνη της ελληνικής γλώσσας. Εντούτοις, όλα τα σχόλια δημοσιεύονται!