17.9.13

ΝΕΚΡΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΝΕΚΡΑ ΣΧΟΛΕΙΑ...

Απʼότι γνωρίζω η λέξη «γλώσσα» (γλωξ ή γλωχίς) (LIDDELL & SCOTT «ΜΕΓΑ ΛΕΞΙΚΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΗΣ»), προέρχεται αυτούσια από την αρχαιοελληνική γραμματεία, όπως και η λέξη «νεκρή». Σε πολλές όμως περιπτώσεις χρησιμοποιούμε στη καθημερινή μας επικοινωνία και την άλλη αρχαιοελληνική «αποθανών».

Έτσι όταν θέλουμε να πούμε ότι αυτός πέθανε σε καμία περίπτωση δε λέμε ότι νεκρώθηκε. Πολύ θα ήθελα η κα Ρεπούση να μεταγλώττιζε τη «νεκρή» φράση , «θανατική ποινή» στη «ζωντανή», «νεκρική τιμωρία».

Η λέξη «σχολείο» προέρχεται από τη λέξη «σχόλη» δηλ. «ελεύθερος χρόνος» που κατά τον Ηρόδοτο, Θουκυδίδη, Πλατών, Αριστοτέλη και Αριστοφάνη ,σήμαινε την αξιοποίηση του ελευθέρου χρόνου για την εκπόνηση σημαντικού έργου και ιδιαίτερα για μελέτη ή διδασκαλία.

Οι ισχυρισμοί της εν λέγω «προοδευτικής» βουλευτή της ΔΗΜ.ΑΡ. κας (Ντ)Ρεπούση , που μπερδεύει τη λέξη «σφαγή» με τη λέξη «συνωστισμός», αυτοαναιρούνται εξ ορισμού.

Η αρχαία ελληνική γλώσσα κα Ρεπούση, θα σας στενοχωρήσω, αλλά είναι αυτή που διάλεξε ο Θεός για να γράψει το ευαγγέλιο Του, για ένα και μοναδικό λόγο. Για να αποδοθεί ο λόγος Του ακέραιος ,με ακρίβεια, μεα πληρότητα , και εννοιολογική ορθότητα, προς αποφυγή παρερμηνειών και αντιφάσεων.

Το μήνυμα της «ΑΓΑΠΗΣ» μπορεί να μη λέει τίποτα με τις λέξεις «Love», « ti Amo». «ich liebe dich», «je tʼaime», «tse tsa», στις αντίστοιχες γλώσσες, στην ελληνική όμως σημαίνει «άγω το παν» που ίσως να είναι και η λύση όλων των προβλημάτων μας.

Δε φταίει η ελληνική γλώσσα που δεν μπορούν οι Άγγλοι να μεταφράσουν την λέξη «Κύριος» και χρησιμοποιούν αντίστοιχες σαν το «Mister» ή «Ser».


Δε φταίει η ελληνική γλώσσα που δεν μπορεί να μεταφραστεί η λέξη «ΕΛΕΗΣΟΝ» σε καμιά άλλη γλώσσα του κόσμου.

Και βεβαίως δεν μπορεί να είναι νεκρή μια γλώσσα σαν την ελληνική όταν την εβδόμη μέρα της εβδομάδας την αφιερώνουμε στον Κύριο και την ονομάζουμε « Κυριακή» , ενώ οι φτωχοί γλωσσικά Άγγλοι , την αποκαλούν απροσδιόριστα, σαν ηλιόλουστη μέρα,«SUNDAY».

Η διεθνιστική αντίληψη της Αριστεράς για την κοινωνία , είναι αυτή που αποκόβει τους Έλληνες από τις παραδόσεις του και τις πανανθρώπινες αξίες της Ορθοδοξίας μας.

Εκποιώντας τις αξίες αυτές, δεν χρειάζεται οι εργατοπατέρες της Αριστεράς να κλείνουν τα σχολεία με τις απεργίες τους, τα έχουν ήδη «κλείσει» με τις ιδέες τους.

Αντώνης Κρούστης,  Fileleftheros1966.blogspot.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλέπω σε έναν ευπρεπή διάλογο χωρίς κακόβουλα και υβριστικά σχόλια που προσβάλλουν την αισθητική μας αλλά κι εκείνη της ελληνικής γλώσσας. Εντούτοις, όλα τα σχόλια δημοσιεύονται!