30.12.13

Ηλεκτρονικό εκπαιδευτικό παιχνίδι για την ενεργειακή απόδοση και τη βιώσιμη ανάπτυξη!

Το ENERGY BITS είναι ένα πολυμεσικό πρόγραμμα  για τη βιώσιμη ενέργεια και την ενεργειακή απόδοση  που υποστηρίζεται από το πρόγραμμα Intelligent Energy Europe (Ευφυής Ενέργεια για την Ευρώπη) της ΕΕ, με στόχο την παροχή κινήτρων για αλλαγή συμπεριφοράς και την προώθηση καινοτόμων πρακτικών μεταξύ νεαρών ατόμων ηλικίας 14-18 ετών. Στην πλατφόρμα πόρων που παρέχει, προτείνεται μια συλλογή 24 ντοκιμαντέρ, ένα διαδικτυακό ντοκιμαντέρ, εργαλεία για τη συμμετοχή και ένα ηλεκτρονικό εκπαιδευτικό παιχνίδι σε 9 γλώσσες.

Το ENERGY-BITS  παρουσιάζει ενεργειακά ζητήματα, μεταδίδοντας ένα μήνυμα για βιώσιμη ανάπτυξη με διασκεδαστικό τρόπο μέσω 9 διαδραστικών αποστολών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εισαγωγή στην έννοια της βιώσιμης ανάπτυξης ή για την αξιολόγηση των δεξιοτήτων που έχουν αποκτηθεί στο τέλος ενός σχολικού προγράμματος. Εμπνευσμένο από την ενεργό μάθηση, το ηλεκτρονικό εκπαιδευτικό παιχνίδι προτείνει έναν βιωματικό τρόπο εκμάθησης που αναπτύσσει την κριτική σκέψη και κινητοποιεί τον εκπαιδευόμενο.

Το παιχνίδι περιλαμβάνει 9 αποστολές όπου αναλύονται τρία θέματα: εξοικονόμηση ενέργειας, ενεργειακή αποδοτικότητα και ανανεώσιμες μορφές ενέργειας, σε τρία επίπεδα: ατομικό, τοπικό, παγκόσμιο. Αντικειμενικός στόχος του παίκτη: περιορισμός της κατανάλωσης ενέργειας, αύξηση της ενεργειακής αποδοτικότητας και επιλογή των βέλτιστων ανανεώσιμων μορφών ενέργειας. Στο εγχείρημα αυτό τον βοηθούν 3 σύμβουλοι: οικονομικός, περιβαλλοντικός, κοινωνικός, αλλά ο παίκτης είναι αυτός που πρέπει να λάβει τις σωστές αποφάσεις για να βελτιώσει το συλλογικό μας μέλλον!

Παίξτε το παιχνίδι εδώ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλέπω σε έναν ευπρεπή διάλογο χωρίς κακόβουλα και υβριστικά σχόλια που προσβάλλουν την αισθητική μας αλλά κι εκείνη της ελληνικής γλώσσας. Εντούτοις, όλα τα σχόλια δημοσιεύονται!