21.10.14

Σε αμπελώνες μετατρέπονται οι χώροι αποκατάστασης ορυχείων στην Μήλο!

Κρασί και μάλιστα υψηλών προδιαγραφών θα παράγεται από τα ορυχεία της S&B Βιομηχανικά Ορυκτά στη Μήλο, αμέσως μετά την αποκατάστασή τους.  Πρόκειται για μια  νέα εποχή στη σχέση της S&B Βιομηχανικά Ορυκτά με τη Μήλο αλλά και γενικότερα για τις δυνατότητες που αναδεικνύονται μέσα από την περιβαλλοντική αποκατάσταση των ορυχείων και την απόδοσή τους σε νέες χρήσεις.

Το πολυάριθμο ακροατήριο στα εγκαίνια της παραγωγικής μονάδας στο ορυχείο του Τράχηλα, άκουσε τον πρόεδρο της S&B κ. Οδυσσέα Κυριακόπουλο και τον διευθυντή νοτιοανατολικής Ευρώπης κ. Θανάση Κεφάλα, να αναπτύσσουν  για τις νέες παραγωγικές δυνατότητες που δημιουργούνται καθώς και τις νέες θέσεις εργασίες που θα προκύψουν.

Το έργο έχει αναπτυχθεί σε έκταση 60 στρεμμάτων με 18.500 κλήματα ενώ απασχολεί αρχικά 2 άτομα. Μελλοντικά με την ανάπτυξη της παραγωγικής διαδικασίας θα απασχολούνται 10 μόνιμοι και 40 εποχιακοί εργαζόμενοι .Με την ολοκλήρωση της παραγωγικής διαδικασίας, η επένδυση θα φθάσει στα 2,500,000€ και θα αναπτυχθεί σε 500 στρέμματα. Η εντυπωσιακή αυτή επένδυση θα δημιουργήσει ένα σπουδαίο προιόν το οποίο θα συμβάλει και στην ανάπτυξη του τουριστικού προιόντος του νησιού.

Τα εγκαίνια έγιναν από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Δωρόθεο Β΄, αλλά και με την παρουσία του αεικίνητου δημάρχου  Μήλου κ. Δαμουλάκη, ο οποίος  έκανε αναφορά στις πρωτότυπες δραστηριότητες της S&B τονίζοντας ότι η εταιρεία αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλέπω σε έναν ευπρεπή διάλογο χωρίς κακόβουλα και υβριστικά σχόλια που προσβάλλουν την αισθητική μας αλλά κι εκείνη της ελληνικής γλώσσας. Εντούτοις, όλα τα σχόλια δημοσιεύονται!