28.10.14

Αξίζει να πεθάνεις για την πατρίδα;




Αξίζει να πεθάνεις για την πατρίδα; αναρωτιούνται σήμερα πολλοί θιασώτες του ιστορικού κυνισμού και της ιδέας της ευρωπαϊκής ενοποίησης. Οταν ξέρεις ότι η ζωή σου είναι τόσο κοντή που δεν μπορεί να δει πιο πέρα στο χρόνο; Να δει την ιστορία που χασκογελάει ειρωνικά και γράφει ανέκδοτα με το αίμα των ανθρώπων.. Να δει το συμφέρον της πατρίδας να άγεται και να φέρεται σαν τον άνεμο που τυλίγει τη σημαία στον ιστό...

Ναι αξίζει! Γιατί στο μεγαλείο αυτό δεν οδηγείσαι με την λογική. Ούτε με την ιστορική γνώση. Ο ηρωισμός απαιτεί μια στιγμή υπέρβασης και αυτοθυσίας, μια στιγμή που σφυρηλατείται όμως για μια ολόκληρη ζωή. Να μην επιτρέπεις στον φόβο να συνοδεύει τη ζωή σου. Να πιστεύεις στον άνθρωπο και την δύναμη της ψυχής. Στο μεγαλείο της αυτοθυσίας! Στην ακροτελεύτια ελπίδα ότι η θυσία δεν θα πάει χαμένη. Ελλάς, ηρώων μητέρα, μην λησμονάς τους ήρωές σου!

Χρόνια Πολλά!

Αξίζει να πεθάνεις για την πατρίδα;

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλέπω σε έναν ευπρεπή διάλογο χωρίς κακόβουλα και υβριστικά σχόλια που προσβάλλουν την αισθητική μας αλλά κι εκείνη της ελληνικής γλώσσας. Εντούτοις, όλα τα σχόλια δημοσιεύονται!