18.11.14

Στην Imerys πουλήθηκε η ελληνική S&B


Η S&B Βιομηχανικά Ορυκτά, η παλαιότερα ονομαζόμενη Αργρυρομεταλευμάτων και Βαρυτίνης, μια από τις ιστορικότερες παραγωγικές μονάδες της χώρας (από το 1934) με μεγάλη παράδοση στις εξορύξεις βωξίτη, περλίτη, μπετονίτη, βαρυτίνης (παλιότερα) , καολίνη, ζεολίθου, με πάνω από 31 ορυχεία, 51 εργοστάσια, 28 κέντρα διανομής,  παρουσία σε 22 χώρες, συνολικά πάνω από 1800 περίπου εργαζόμενους,  πέρασε ήδη στην ομπρέλα ενός ισχυρού επιχειρηματικού ομίλου.

Πρόκειται για την εταιρεία Imerys, η οποία έχει παρουσία σε περισσότερες από 50 χώρες, ενώ σύμφωνα με το Reuters, με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, η οποία αναμένεται να φτάσει τα 525 εκατ. ευρώ, η οικογένεια Κυριακόπουλου παίρνει σε μετρητά 311 εκατομμύρια ευρώ και μετοχές της γαλλικής εταιρείας αξίας 214 εκατομμυρίων ευρώ, που σημαίνει πως θα έχει ποσοστό 4,5% στην γαλλική εταιρεία, ενώ ο κ. Οδυσσέας Κυριακόπουλος θα κατέχει θέση μέλους του διοικητικού συμβουλίου της Imerys.

Πλήρες άρθρο εδώ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλέπω σε έναν ευπρεπή διάλογο χωρίς κακόβουλα και υβριστικά σχόλια που προσβάλλουν την αισθητική μας αλλά κι εκείνη της ελληνικής γλώσσας. Εντούτοις, όλα τα σχόλια δημοσιεύονται!