23.4.15

Με ένα σφυρί και μία λούπα!Το Τμήμα Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η Επιτροπή Ερευνών Α.Π.Θ.και το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών – Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ διοργανώνουν ημερίδα με θέμα: «Ο Θαυμαστός Κόσμος της Γεωλογίας» το Σάββατο 25 Απριλίου 2015, 1700-2100 στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών – Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ, 6ο χλμ Θεσσαλονίκης – Θέρμης, τηλ. 2310 483 000.

Πρόγραμμα:

17.30: Προσέλευση

18.00: Πρώτη προβολή του Ντοκιμαντέρ για την επιστήμη και τη σπουδή της Γεωλογίας: «Με ένα σφυρί και μία λούπα» της Ιωάννας Παρλάντζα που γυρίστηκε υπό την αιγίδα του Τμήματος Γεωλογίας Α.Π.Θ.

19.00: «Γνωρίστε την επιστήμη της Γεωλογίας», δραστηριότητες και εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους. Απολιθώματα και ορυκτά, γεωλογικά μοντέλα και χαρτογράφηση, σεισμοί και ηφαίστεια, σπήλαια και γεωμορφές, ακραία καιρικά φαινόμενα και κλιματικές αλλαγές, μελέτη αρχαιοτήτων με γεωφυσικές μεθόδους.

Γρηγόρης Τσόκας, Καθηγητής, Πρόεδρος Τμήματος Γεωλογίας Α.Π.Θ.
Χριστίνα Αναγνωστοπούλου, Επίκουρη Καθηγήτρια Α.Π.Θ.
Βασίλης Μέλφος, Επίκουρος Καθηγητής Γεωλογίας Α.Π.Θ.
Αλέξανδρος Χατζηπέτρος, Επίκουρος Καθηγητής Γεωλογίας Α.Π.Θ.

Πληροφορίες:
Χριστίνα Αναγνωστοπούλου, Επίκουρη Καθηγήτρια
τηλ. 2310 99 8414, e-mail chanag@geo.auth.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλέπω σε έναν ευπρεπή διάλογο χωρίς κακόβουλα και υβριστικά σχόλια που προσβάλλουν την αισθητική μας αλλά κι εκείνη της ελληνικής γλώσσας. Εντούτοις, όλα τα σχόλια δημοσιεύονται!