24.6.15

To Red Bull X-Fighters στο Λατομείο Μαρμάρων Διονύσου Πεντέλης


Το Red Bull X-Fighters προσγειώθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και μάλιστα πάνω σε λατομείο!

Κάνοντας ένα ταξίδι στην αρχαιότητα, οι αναβάτες του Red Bull X-Fighters World Tour 2015  αγωνίστηκαν  στο Λατομείο Μαρμάρων Διονύσου.

Στο λατομείο, το οποίο διαχειρίζεται η ΑΕΒΕ ΛΑΤΟΜΕΙΩΝ ΜΑΡΜΑΡΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ (Dionyssomarble) και  στην περιοχή όπου από την αρχαιότητα, εξορύσσεται το μάρμαρο με το οποίο δημιουργήθηκαν ιστορικά μνημεία από τον Χρυσό Αιώνα του Περικλή, όπως o Παρθενώνας.

Οι κορυφαίοι αναβάτες Freestyle Motocross στον κόσμο, διαγωνίστηκαν για την πρώτη θέση στο World Tour, που ξεκίνησε τον Μάρτιο στην Πόλη του Μεξικού και θα κορυφωθεί τον Οκτώβριο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.


Mε εντυπωσιακά tricks που κόβουν την ανάσα,  ξεσήκωσαν  χιλιάδες θεατές της Αθήνας, καθώς και εκατομμύρια ακόμα fans από όλο τον κόσμο που παρακολούθησαν online την 52η αναμέτρηση στην ιστορία του Red Bull X-Fighters, το βράδυ της Παρασκευής, 12 Ιουνίου 2015!.

http://www.redbullxfighters.com/el_GR/event/athens-2015

Δείτε ενα από τα περσινά event που έγινε στo Μόναχο:Red Bull X-Fighters Munich 2014

Follow the entire Red Bull X-Fighters Series here : http://www.redbullxfighters.com/


Το λατομείο μαρμάρου δεν είναι εξοφλημένο αλλά ενεργό. Μάλιστα διαθέτει και τρεις "μπούκες" υπόγειας εκμετάλλευσης. Εκτείνεται σε 9 βαθμιδωτές επιφάνειες και 3 υπόγεια επίπεδα.


H ΑΕΒΕ ΛΑΤΟΜΕΙΩΝ ΜΑΡΜΑΡΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ (Dionyssomarble), μέλος του ΣΜΕ,  κατέχει ηγετική θέση μεταξύ των εταιριών που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή και επεξεργασία μαρμάρων αλλά και λοιπών διακοσμητικών πετρωμάτων. 

Παράλληλα αξιοποιεί τις πρώτες ύλες που διαθέτει παράγοντας και διαθέτοντας στην αγορά και άλλα προϊόντα, όπως μαρμαρόσκονη και πούδρα ανθρακικού ασβεστίου (filler).

Η εταιρεία εξορύσσει το επώνυμο μάρμαρο Διονύσου Αττικής αλλά δραστηριοποιείται και εκτός του Πεντελικού όρους, στα νησιά του Αιγαίου (Τήνος), στη Β. Ελλάδα (Βώλακας Δράμας, μάρμαρο «Λευκό Μακεδονίας») και στο εξωτερικό (Βράτσα της Βουλγαρίας, γρανίτης στη Φινλανδία) .

Για το 2014 τα έσοδα από τις πωλήσεις υπερέβησαν τα 6,4 εκατ. €, αυξημένα σε σχέση με το 2013 που ήταν 5,3 εκατ. €.

[επιμέλεια Π. Τζεφέρης]

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλέπω σε έναν ευπρεπή διάλογο χωρίς κακόβουλα και υβριστικά σχόλια που προσβάλλουν την αισθητική μας αλλά κι εκείνη της ελληνικής γλώσσας. Εντούτοις, όλα τα σχόλια δημοσιεύονται!