22.12.15

Με ένα σφυρί και μία λούπα



Το ντοκιμαντέρ «Με ένα σφυρί και μία λούπα» που σκηνοθέτησε η Ιωάννα Παρλάντζα σε συνεργασία με τον Επίκουρο Καθηγητή ΑΠΘ Β. Μέλφο, τον Επίκουρο Καθηγητή ΑΠΘ Α. Χατζηπέτρο και την γεωλόγο Ζ. Πανταζοπούλου, θα παρουσιαστεί στο διαγωνιστικό τμήμα του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015, ώρα 9 μμ, στον κινηματογράφο “ΑΛΚΥΟΝΙΣ” κοντά στην Πλ. Βικτωρίας, οδός Ιουλιανού 42, Αθήνα.

Σκοπός του ντοκιμαντέρ είναι η προβολή της Γεωλογικής Επιστήμης και η ανάδειξη του θαυμαστού κόσμου της Γεωλογίας μέσα από την εμπειρία των ειδικών επιστημόνων με στόχο να προκαλέσει το ενδιαφέρον του ευρύτερου κοινού.

 Η Γεωλογία αποτελεί μία επιστήμη που αφορά την καθημερινή μας ζωή και απασχολεί συχνά το κοινωνικό σύνολο. Ο μαγικός της κόσμος περιλαμβάνει μέταλλα και ορυκτά για χρηστικά προϊόντα και εφαρμογές στη σύγχρονη τεχνολογία, σεισμούς και κατολισθήσεις, υπόγεια νερά και τεχνικά έργα, ακραίες καιρικές συνθήκες και κλιματικές αλλαγές, εξέλιξη των οργανισμών, σπήλαια και ηφαίστεια, εξόρυξη ορυκτών πόρων και περιβάλλον, μελέτη αρχαιοτήτων, υδρογονάνθρακες και γεωπολιτική.

Το ντοκιμαντέρ πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα και την στήριξη του Τμήματος Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Χρήσιμοι ιστοχώροι:

Τrailer του ντοκιμαντέρ: https://www.youtube.com/watch?v=UISykV_eVE0

Ιστοσελίδα του Φεστιβάλ: http://www.aidff.com/ και http://shortfilmfestival.kouinta-production.gr/el/5o-festival-psifiakoy-kinimatografou-athinas

Facebook: https://www.facebook.com/Athens.International.Digital.Film.Festival/

Διοργάνωση: http://organization.koyinta.gr/nea-eidiseis/23-5o-diethnes-festival-psifiakou-kinimatografou-athinas.html

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλέπω σε έναν ευπρεπή διάλογο χωρίς κακόβουλα και υβριστικά σχόλια που προσβάλλουν την αισθητική μας αλλά κι εκείνη της ελληνικής γλώσσας. Εντούτοις, όλα τα σχόλια δημοσιεύονται!