26.1.16

Gold Mining στην Τουρκία

Η Τουρκία έχει επιτύχει μια σημαντική και παρατεταμένη αύξηση στην παραγωγή χρυσού από ίδια κοιτάσματα την τελευταία δεκαετία και πλέον, από το 2002 μέχρι και σήμερα. Ξεκινώντας με ένα μόνο ορυχείο χρυσού το 2001, η Χώρα έχει πλέον εννέα ενεργά ορυχεία παραγωγής από τα οποία παρήχθησαν (μετά από μεταλλουργική επεξεργασία) ενδεικτικά 31 τον. χρυσού το 2014 και 33.5 τον. το 2013.

Αυτές οι παραγωγές ξεπερνούν τη συνδυασμένη παραγωγή χρυσού από όλες μαζί τις γειτονικές χώρες (Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Βουλγαρία, Ιράν, Γεωργία και Ελλάδα) περίπου τρεις φορές, παρά το γεγονός ότι τα κοιτάσματα ολων αυτών των χωρών είναι παρόμοια από γεωλογική, κοιτασματολογική αλλά και ορυκτολογική άποψη.

Με άλλα λόγια, η Τουρκία δεν διαθέτει "καλύτερα" κοιτάσματα από τους γείτονές της, έτσι ώστε η διάκρισή της ως παραγωγού χρυσού να αποδίδεται τελικά στο εφαρμοζόμενο νομικό πλαίσιο, τη σχετικά αποτελεσματική γραφειοκρατία, και την εν γένει μεταλλευτική πολιτική της Χώρας αυτής η οποία ενθαρρύνει τις ξένες επενδύσεις.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλέπω σε έναν ευπρεπή διάλογο χωρίς κακόβουλα και υβριστικά σχόλια που προσβάλλουν την αισθητική μας αλλά κι εκείνη της ελληνικής γλώσσας. Εντούτοις, όλα τα σχόλια δημοσιεύονται!