16.5.16

Το Λουξεμβούργο επενδύει σε διαστημικά ορυχεία

An illustration of a spacecraft related to asteroid mining
Είναι γνωστή η μεγάλη αξία των χρήσιμων ορυκτών για την τεχνολογία και την καθημερινή ζωή του ανθρώπου. Ο καθένας από εμάς σε όλη τη διάρκεια της ζωής του θα χρησιμοποιήσει έως και 400 τόννους ορυκτών. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 70% της ευρωπαϊκής μεταποιητικής βιομηχανίας εξαρτάται από τις ορυκτές πρώτες ύλες.

Η έρευνα για την ανακάλυψη νέων κοιτασμάτων θα συνεχίσει δριμύτερη και θα ενταθεί τα επόμενα χρόνια, επεκτεινόμενη σε όλες τις δυνητικές πηγές. Μία από αυτές, η πιο προχωρημένη άλλωστε, είναι η εξόρυξη στο διάστημα και τα διαστημικά ορυχεία!

Λίγους μήνες μετά την ανακοίνωση ότι σκοπεύει να δημιουργήσει νομικό πλαίσιο για εξορυκτική δραστηριότητα στο Διάστημα, το Λουξεμβούργο ξεκινά συνεργασία με αμερικανική εταιρεία για την ανάπτυξη των απαιτούμενων τεχνολογιών.

Η Deep Space Industries, με έδρα την Καλιφόρνια, ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με την κυβέρνηση του Λουξεμβούργου και την κρατική επενδυτική τράπεζα SNCI «για τη συγχρηματοδότηση σχετικών προγραμμάτων Έρευνας και Ανάπτυξης που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη που απαιτείται για την εξόρυξη πόρων από αστεροειδείς και την υλοποίηση εφοδιαστικής αλυσίδας πολύτιμων πόρων στο Διάστημα».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλέπω σε έναν ευπρεπή διάλογο χωρίς κακόβουλα και υβριστικά σχόλια που προσβάλλουν την αισθητική μας αλλά κι εκείνη της ελληνικής γλώσσας. Εντούτοις, όλα τα σχόλια δημοσιεύονται!