13.9.16

Από την 1η Οκτωβρίου μπαίνει σε λειτουργία το ηλεκτρονικό πόθεν έσχες


Σε λειτουργία μπαίνει από την 1η Οκτωβρίου το ηλεκτρονικό πόθεν έσχες
το οποίο περισσότεροι από 120.000 πολίτες θα είναι υποχρεωμένοι να το συμπληρώσουν. Σε αντίθετη περίπτωση θα βρεθούν αντιμέτωποι με βαριά πρόστιμα και ποινές.

Οι τελευταίες λεπτομέρειες για την εφαρμογή του συζητήθηκαν χθες, Δευτέρα, στη συνάντηση του Γενικού Γραμματέα Καταπολέμησης Διαφθοράς Γιώργου Βασιλειάδη με τους επικεφαλής των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών. Σύμφωνα κυβερνητικές πηγές τις επόμενες ημέρες θα εκδοθεί υπουργική απόφαση, στην οποία θα γίνουν οι απαιτούμενες αλλαγές των διατάξεων που ισχύουν με βάση την πρόσφατη γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, προκειμένου να μην υπάρχουν κίνδυνοι για την ασφάλεια των στοιχείων των υπόχρεων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η δήλωση πόθεν έσχες θα περιλαμβάνει και την υποχρεωτική δήλωση μετρητών εκτός τραπεζικού συστήματος εφόσον η αξία τους υπερβαίνει τα 15.000 ευρώ και τιμαλφών, πολύτιμων λίθων , μετάλλων εφόσον η αξία τους υπερβαίνει τα 30.000 ευρώ. Ωστόσο στην υπουργική απόφαση θα προβλέπεται ότι δεν θα δημοσιοποιείται η διεύθυνση κατοικίας του υπόχρεου, προκειμένου να μην αποτελέσει στόχος επιτήδειων.

Πλήρες άρθρο εδώ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλέπω σε έναν ευπρεπή διάλογο χωρίς κακόβουλα και υβριστικά σχόλια που προσβάλλουν την αισθητική μας αλλά κι εκείνη της ελληνικής γλώσσας. Εντούτοις, όλα τα σχόλια δημοσιεύονται!