9.9.16

Αύξηση του κύκλου εργασιών στην Ικτίνος Μάρμαρα.

Λατομείο Μαρμάρων στην περιοχή Σαλιάρα Θάσου, ΙΚΤΙΝΟΣ ΕΛΛΑΣ ΑΕ, photo by Tzeferis
Σε 90 χώρες έχει φθάσει να εξάγει η εισηγμένη Ικτίνος Μάρμαρα, με τις εξαγωγές να ξεπερνούν το 90% του συνολικού κύκλου εργασιών. Τη φετινή χρονιά προστέθηκαν νέες αγορές, όπως το Μεξικό, το Πακιστάν, η Ρωσία αλλά και οι αγορές της Λατινικής Αμερικής. Παραδοσιακά η Κίνα αποτελεί τη μεγαλύτερη εξαγωγική χώρα για την εγχώρια επιχείρηση.

Η Ικτίνος Μάρμαρα την παρελθούσα χρήση εμφάνισε κύκλο εργασιών ύψους 36.084.167 ευρώ, ενώ το αντίστοιχο ποσό κατά τη χρήση του 2014 ανερχόταν σε 28.876.833 ευρώ. Σημειώθηκε δηλαδή αύξηση κατά 7.207.335 ευρώ και σε ποσοστό 24,96% Η εταιρεία παρουσίασε αύξηση στον κύκλο εργασιών λόγω της εύρεσης νέων πελατών και νέων χωρών εξαγωγής, καθώς και η ανάκαμψη της αγοράς της Κίνας, που είναι η βασική χώρα εξαγωγής.


Το 2015 τα ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 2.012.223 ευρώ, ενώ το αντίστοιχο ποσό κατά τη χρήση του 2014 ανερχόταν σε κέρδη 1.165.297 ευρώ. Η διοίκηση του ομίλου είναι συγκρατημένα αισιόδοξη ως προς την εξέλιξη των πωλήσεων τη φετινή χρονιά, λόγω κυρίως της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης, γιατί τα μηνύματα από τις εμπορικές συμφωνίες που διαπραγματεύεται και από αυτές που ήδη έχουν κλείσει και βρίσκονται σε εξέλιξη είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά.

Επίσης, η ίδρυση της νέας εταιρείας Ικτίνος Μάρμαρον Α.Ε., η οποία έχει στόχο την εσωτερική αγορά και μεγάλα projects του εξωτερικού, αναμένεται να δώσει νέα ώθηση στον κύκλο εργασιών και στην κερδοφορία του ομίλου.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλέπω σε έναν ευπρεπή διάλογο χωρίς κακόβουλα και υβριστικά σχόλια που προσβάλλουν την αισθητική μας αλλά κι εκείνη της ελληνικής γλώσσας. Εντούτοις, όλα τα σχόλια δημοσιεύονται!