6.10.16

51η Marmomacc 2016




Όσοι ασχολούνται με τον κλάδο των φυσικών πετρωμάτων γνωρίζουν πως η Marmomacc αποτελεί την κορυφαία έκθεση επί Ευρωπαϊκού εδάφους και την καλύτερη ευκαιρία για την κοινοποίηση τάσεων, προϊόντων και υπηρεσιών ενδιαφερομένων από όλο τον κόσμο. Στην αχανή έκταση της Veronafiere φιλοξενούνταν πάνω από 1700 περίπτερα ο κύριος όγκος των οποίων καταλαμβάνονταν από εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην εξόρυξη, επεξεργασία και εμπορία φυσικών πετρωμάτων.

Σημαντική παρουσία είχαν αντίστοιχα και όλες εκείνες οι εταιρείες που παρέχουν εξοπλισμό και αναλώσιμα στην πρωτογενή παραγωγή. Σε μια έκθεση που αποτελεί το Α και το Ω των φυσικών πετρωμάτων δε θα μπορούσαν λείπουν αυτοί που διαμορφώνουν τις τάσεις στην αισθητική και την καινοτομία, ινστιτούτα, επιστήμονες, αρχιτέκτονες, ειδικές εκδόσεις, όσοι δε συμμετέχουν άμεσα στην παραγωγική διαδικασία αλλά την επηρεάζουν αποφασιστικά. 

Οι διοργανωτές κατάφεραν να αντεπεξέλθουν στις βασικές αν μη τι άλλο απαιτήσεις που συνεπάγεται η αναφορά όλων των παραπάνω. Μέσα σε λίγες μέρες χιλιάδες άνθρωποι από όλο τον κόσμο ήρθαν σε επαφή σε λειτουργικούς χώρους. Με διάχυτη την παρουσία της τέχνης και του υψηλού degign από το στήσιμο των περιπτέρων μέχρι το Italian Stone Theatre και τα έργα γλυπτικής που φιλοξενούσε. Από εκεί και πέρα δεν υπήρξε η ίδια προσοχή στις λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά. Προσωπικό που δε γνώριζε αγγλικά, ανεπαρκής σύνδεση internet ακόμη και επί πληρωμή, προβληματικό parking για το οποίο ωστόσο υπάρχει μέριμνα βελτίωσης με την κατασκευή νέου υπόγειου χώρου στάθμευσης. 

Η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε με δυσανάλογα σημαντική παρουσία σε σχέση με τις αντιξοότητες που συνεπάγεται η κακή οικονομική κατάσταση της χώρας. Οι Έλληνες συμμετέχοντες απέδειξαν για ακόμη μια φορά την υψηλή θέση που καταλαμβάνει η χώρα στην παγκόσμια αγορά μαρμάρου. Οι 32 εταιρείες που συμμετείχαν προσέλκυσαν το ενδιαφέρον με την κορυφαία ποιότητα των προϊόντων τους. Το λευκό μάρμαρο συγκέντρωσε τα περισσότερα βλέμματα με την αισθητική υπεροχή του να προκαλεί το ενδιαφέρον των επισκεπτών. 

Αντί επιλόγου μπορούμε να πούμε πως η 51η Marmomacc κρίνεται επιτυχημένη ως διοργάνωση με δυναμική Ελληνική παρουσία και σιγουριά πως το Ελληνικό μάρμαρο εξακολουθεί να είναι πρωταγωνιστής στη ζήτηση φυσικών πετρωμάτων. 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλέπω σε έναν ευπρεπή διάλογο χωρίς κακόβουλα και υβριστικά σχόλια που προσβάλλουν την αισθητική μας αλλά κι εκείνη της ελληνικής γλώσσας. Εντούτοις, όλα τα σχόλια δημοσιεύονται!