4.11.16

Σκουριές: το tug of war συνεχίζεται...


Αβάσιμη και απορριπτέα έκρινε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας την από 9 Σεπτεμβρίου 2016 αίτηση θεραπείας της εταιρίας Ελληνικός Χρυσός.

Η απόρριψη της αίτησης θεραπείας για την ανάκληση της απόφασης του υπουργού Περιβάλλοντος Π. Σκουρλέτη περί επιστροφής του προσαρτήματος «ΤΕΧΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΧΑΛΚΟΥ, ΧΡΥΣΟΥ ΚΑΙ ΘΕΙΙΚΟΎ ΟΞΈΟΣ ΜΑΝΤΕΜ ΛΑΚΚΟΥ» δημοσιεύτηκε στην Διαύγεια.



Η υπόθεση σχετίζεται με το σχέδιο της Ελληνικός Χρυσός που αφορά την μεταλλουργία και την μεταλλουργική μέθοδο flash melting για την οποία η εταιρεία ισχυρίζεται πως είναι εφαρμόσιμη.

Η εταιρία μεταξύ άλλων προέβαλε τον ισχυρισμό ότι η προσβαλλόμενη απόφαση προσκρούει στο δεδικασμένο της απόφασης 3191/2015 του Συμβουλίου της Επικρατείας, αντίθετα στην απορριπτική του υπουργού τονίζεται ότι «εκδόθηκε ακριβώς σε συμμόρφωση προς την απόφαση του ΣτΕ».

Kαι το tug of war game συνεχίζεται.. τα παρακάτω δημοσιεύματα αποδεικνύουν του λόγου το αληθές..

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ: "Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΣΤΗΝ ΔΕΗ"

Το άλυτο πρόβλημα της εξόρυξης στις Σκουριές #skouries

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλέπω σε έναν ευπρεπή διάλογο χωρίς κακόβουλα και υβριστικά σχόλια που προσβάλλουν την αισθητική μας αλλά κι εκείνη της ελληνικής γλώσσας. Εντούτοις, όλα τα σχόλια δημοσιεύονται!