8.12.16

Ο Μεγάλος Αδελφός: Drones ενδέχεται να παρακολουθούν εργάτες μεταλλευτικής εταιρείας στην Αυστραλία

Αίσθηση έχει προκαλέσει η είδηση ότι μεταλλευτική εταιρεία στην Αυστραλία εξετάζει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιεί από εδώ και στο εξής drones για να παρακολουθεί τους εργαζόμενους ακόμα και όταν έχουν σχολάσει.

Η Rio Tinto δραστηριοποιείται στην εξόρυξη μεταλλευμάτων στην δυτική Αυστραλία. Χιλιάδες μεταλλωρύχοι ζουν και εργάζονται στις εγκαταστάσεις τους που θυμίζουν μικρή πολιτεία. Σύμφωνα με τον Guardian, η εταιρεία ζήτησε από την Sodexo, μια γαλλική εταιρεία ασφαλείας που διαχειρίζεται τις φυλακές της Αυστραλίας, να αναλάβει την φύλαξη των εγκαταστάσεών της.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, η Sodexo έχει αρχίσει να εγκαθιστά αισθητήρες σε σωληνώσεις και κάδους απορριμάτων, ώστε να γίνονται άμεσα αντιληπτές οι τυχόν διαρροές και άλλα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν. Ακόμα, η εταιρεία ασφαλείας θα ενημερώνει την Rio Tinto για τυχόν αφίξεις κυκλώνων ή σφοδρών καταιγίδων που πλήττουν συχνά την περιοχή.

Αυτό που προκαλεί ανησυχία όμως είναι τα σχέδια για χρήση ιπτάμενων drones για την παρακολούθηση των εγκαταστάσεων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ιδιωτικότητα των εργαζομένων που όχι μόνο εργάζονται, αλλά ζουν εκεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόλο που η Sodexo είχε αρχικά δεχτεί να απαντήσεις σε ερωτήσεις της Guardian, μόλις συνειδητοποίησε ότι αυτές θα αφορούσαν στην ιδιωτικότητα των εργαζομένων, δεν προχώρησε σε κάποια δήλωση.

«Πώς να συγκεντρωθείς όταν ξέρεις ότι υπάρχουν κάμερες που σε παρακολουθούν συνεχώς όπου κι αν πας; Είναι επικίνδυνη η εργασία μας, ας μην το ξεχνάμε αυτό», δήλωσε ανώνυμα ένας υπάλληλος της Rio Tinto στην εφημερίδα.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι, παρόλο που αρχικά η Rio Tinto είχε αρνηθεί να κάνει κάποιο σχόλιο, μετά την δημοσίευση του άρθρου ξεκαθάρισε πως δεν γίνεται χρήση drones στις εγκαταστάσεις αυτή την περίοδο και τόνισε πως δεν έχει συμφωνηθεί κάτι για τις μελλοντικές ενέργειες της Sodexo.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλέπω σε έναν ευπρεπή διάλογο χωρίς κακόβουλα και υβριστικά σχόλια που προσβάλλουν την αισθητική μας αλλά κι εκείνη της ελληνικής γλώσσας. Εντούτοις, όλα τα σχόλια δημοσιεύονται!