1.2.17

1000 λατομεία μαρμάρων και φυσικών λίθων έκλεισαν στην επαρχία Fujian της Κίνας









Κατά την διάρκεια των τελευταίων ετών το κέντρο βάρους των κινεζικών κυβερνητικών πολιτικών μετατοπίστηκε από την ανάπτυξη στον εκσυγχρονισμό της οικονομίας της χώρας.

Στο κλάδο των φυσικών πετρωμάτων, μέρος αυτών των προσπαθειών, ήταν η θεσμοθέτηση περιβαλλοντικών νόμων και κανονισμών για την ασφάλεια και την υγεία. Η China Stone Material Association (CSMIA) έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία σχετικά με τα μέτρα που έχουν ληφθεί από τις αρχές.

Ο Σύνδεσμος CSMIA, λειτουργεί ως ο εθνικός οργανισμός της Κίνας στον τομέα των μαρμάρων και πετρωμάτων, με 1000 εταιρίες –μέλη που δραστηριοποιούνται σε όλους τους παρεμφερείς τομείς από την λατόμευση και την επεξεργασία έως το εμπορικό δίκτυο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της CSMIA οι αρχές έχουν λάβει σοβαρά μέτρα αφού από το 2011, στην επαρχία Fujian έκλεισαν, και δεν θα ξανά ανοίξουν, γύρω στα 1000 λατομεία και 2000 εργοστάσια. Τα περισσότερα από αυτά λειτουργούσαν χωρίς άδεια, ήταν μικρής κλίμακας, ελλιπώς εξοπλισμένες και προκαλούσαν σοβαρή μόλυνση στο περιβάλλον.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλέπω σε έναν ευπρεπή διάλογο χωρίς κακόβουλα και υβριστικά σχόλια που προσβάλλουν την αισθητική μας αλλά κι εκείνη της ελληνικής γλώσσας. Εντούτοις, όλα τα σχόλια δημοσιεύονται!