6.5.17

Αποτελέσματα 2016 για την F.H.L.Η. Κυριακίδης Μάρμαρα-Γρανίτες ΑΒΕΕ







Το εξ’ολοκλήρου λευκό μάρμαρο που καλύπτει το Μεγάλο Τζαμί του Άμπου Ντάμπι (Grand Mosque of Abu Dhabi), το Εθνικό Κοινοβούλιο και Συνεδριακό Κέντρο στην Τασκένδη του Ουζμπεκιστάν και οι προσκυνηματικοί τόποι στη Μέκκα και τη Μεδίνα της Σαουδικής Αραβίας αποτελούν έργα της F.H.L. Η. Κυριακίδης Μάρμαρα-Γρανίτες ΑΒΕΕ.

Αύξηση κύκλου εργασιών και κερδοφορίας παρουσίασε το 2016 ο Όμιλος F.H.L. Η. Κυριακίδης Μάρμαρα-Γρανίτες ΑΒΕΕ
ως αποτέλεσμα της ισχυρής εξαγωγικής δραστηριότητας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Οι αγορές της Κίνας, Μέσης Ανατολής, των χωρών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης καθώς και η Σιγκαπούρη, η Νότιος Κορέα και η Ινδονησία συνεχίζουν να αποτελούν σημαντικούς πελάτες του ομίλου και δεν έχουν επηρεασθεί σημαντικά από την οικονομική κρίση και ειδικότερα στη χρήση 2016 η εταιρεία κατάφερε να επιτύχει αύξηση των τιμών των πωλούμενων προϊόντων της, τις οποίες στοχεύει να διατηρήσει τα επόμενα έτη.

Ως αποτέλεσμα, ο όμιλος πραγματοποίησε κατά τη χρήση 2016 πωλήσεις 66,5 εκατ. ευρώ έναντι 45,2 εκατ. ευρώ αυξημένες κατά 47% σε σχέση με τη χρήση 2015 ενώ τα λειτουργικά αποτελέσματα (EBIDTA), ανήλθαν σε κέρδος 29,6 εκατ. ευρώ έναντι κέρδους 14,6 εκατ. ευρώ του 2015, διαμορφώνοντας το δείκτη EBIDTA σε 44,5% έναντι 35% της χρήσης 2015.

Ο καθαρός τραπεζικός δανεισμός μειώθηκε κατά περίπου 3,7 εκατ. ευρώ σε σχέση με τη χρήση 2015. Η διοίκηση της εταιρείας θα εισηγηθεί τη μη διανομή μερίσματος από τα κέρδη χρήσης 2016.

Για το 2017 η διοίκηση της εταιρείας θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια μέσα στο μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον να διατηρήσει τα αποτελέσματα (ποσοτικά και ποιοτικά) που για πρώτη φορά στην εικοσαετή ιστορία της πέτυχε στη χρήση 2016.

Εξάλλου, προαιρετική δημόσια πρόταση προς τους μετόχους της F.H.L.Η. Κυριακίδης Μάρμαρα-Γρανίτες ΑΒΕΕ υπέβαλε η εταιρεία Αντίοχος ΑΕΣ για την απόκτηση του 100% του μετοχικού της κεφαλαίου.

Σημειώνεται ότι η Αντίοχος ΑΕΣ  ανήκει κατά 100% στον κ. Ηλία Κυριακίδη. Βασικό αντικείμενο δραστηριότητας της εταιρείας είναι η συμμετοχή του σε άλλες εταιρείες και, με εξαίρεση τη διενέργεια της Δημόσιας Πρότασης, δεν έχει αναπτύξει, μέχρι σήμερα, καμία δραστηριότητα.

Στις 6 Φεβρουαρίου η Αντίοχος ΑΕΣ  προχώρησε στην υπογραφή συμφωνίας με φυσικά πρόσωπα που κατέχουν ποσοστό 80,21% του μετοχικού κεφαλαίου της F.H.L.Η. Κυριακίδης Μάρμαρα-Γρανίτες με στόχο τον από κοινού έλεγχο της εταιρείας.

Πηγές:¨www.businessnews.gr και http://www.enikonomia.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλέπω σε έναν ευπρεπή διάλογο χωρίς κακόβουλα και υβριστικά σχόλια που προσβάλλουν την αισθητική μας αλλά κι εκείνη της ελληνικής γλώσσας. Εντούτοις, όλα τα σχόλια δημοσιεύονται!