28.6.17

Διεθνής Ενωση Συλλεκτών Ορυκτών Λαυρεωτικής (ΔΕΣΟΛ);

Konichalcite - Olivenite - Zinkolivenite Fov 10mm Mine Ghristiana Kamariza Lavrio Photo Fritz Schreiber's Collection Vasilis Stergiou
AGARDITE - CE Fov 12mm Mine Ghristiana Kamariza Lavrio Photo Fritz Schreiber's Collection Vasilis Stergiou
NEW MINERAL: Neodymium Agardite (Agardite-Nd) Type Locality MINE HILARION Kamariza Lavrio
ORYKTOLOGIKA NEA-NEWS ON MINERALS , March - April 2017 by Dimitris G. Minatidis on Scribd

Το 1986 τα ΟΡΥΚΤΟΛΟΓΙΚΑ ΝΕΑ-NEWS ON MINERALS στην Ελλάδα είχαν δημιουργήσει την Διεθνή Ένωση Συλλεκτών Ορυκτών σε Σκουριές (International Association of Collectors of Slag Minerals - IACSM) ,αφού ήταν γνωστή η μεγάλη ποικιλία ορυκτών που είχαν βρεθεί στις αρχαίες μεταλλευτικές σκουριές του Λαυρίου. 

Για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα κυκλοφορούσε σε συνεργασία με την Νότια Αφρική και στην συνέχεια με την Γερμανία και ένα σχετικό ειδησεόγραμμα. Μετά την απώλεια του Horst Windisch από την Νότια Αφρική, ο οποίος συντόνιζε το ειδησεόγραμμα της IACSM , η κυκλοφορία του ειδησεογράμματος αυτού σταμάτησε . 

Ο μεγάλος αριθμός ορυκτών που έχουν βρεθεί στο Λαύριο, έχουμε την γνώμη ότι δικαιολογεί την δημιουργία Διεθνούς Ένωσης Συλλεκτών Ορυκτών Λαυρίου ( International Association of Collectors of Lavrion minerals). 

Το πιο σωστό θα ήταν Διεθνής Ένωση Συλλεκτών Ορυκτών Λαυρεωτικής (ΔΕΣΟΛ) (International Association of Collectors of Lavreotiki Minerals- IACLM). 

Από την στιγμή που προτείνεται κάτι μέχρι την υλοποίησή του χρειάζεται χρόνος και πράγματι νομίζουμε ότι είναι θέμα χρόνου η δημιουργία της ΔΕΣΟΛ.

του Δημήτρη Μηνατίδη



Gemin Expo Oryktologika Nea News On Minerals

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλέπω σε έναν ευπρεπή διάλογο χωρίς κακόβουλα και υβριστικά σχόλια που προσβάλλουν την αισθητική μας αλλά κι εκείνη της ελληνικής γλώσσας. Εντούτοις, όλα τα σχόλια δημοσιεύονται!