29.8.17

Σε τροχιά υλοποίησης το μουσείο Μεταλλείας-Μεταλλουργίας Λαυρίου

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το μουσείο Μεταλλείας- Μεταλλουργίας Λαυρίου. Σύμφωνα με την Περιφέρεια Αττικής ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 2.686.500 ευρώ.

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει η δημιουργία μουσείου Μεταλλείας- Μεταλλουργίας Λαυρίου, προϋπολογισμού 2.686.500 ευρώ, με την αποκλειστική χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης από την Περιφέρεια, το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας, η δημιουργία του μουσείου θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του Τεχνολογικού-Πολιτιστικού Πάρκου Λαυρίου, στην πολιτιστική και τουριστική ανάπτυξη του Δήμου Λαυρεωτικής και της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Αττικής και στην ενίσχυση του μητροπολιτικού χαρακτήρα της Αττικής.

Το Τεχνολογικό-Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου λειτουργεί από το 2000 με επιτυχία, σε έκταση περίπου 250 στρεμμάτων του πρώην εργοστασίου της Γαλλικής Εταιρείας Μεταλλείων Λαυρίου, σε 12 αποκατεστημένα βιομηχανικά κτίρια.

Πρόκειται για εμβληματικό έργο και εντάσσεται στο πλαίσιο συνεργειών της Περιφέρειας, του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του ΕΜΠ για τη συνολική ανάδειξη των αρχαίων και νεότερων μνημείων της Λαυρεωτικής.

Η συγκρότηση του μουσείου Μεταλλείας - Μεταλλουργίας αποτελεί το επόμενο αναγκαίο βήμα στην κατεύθυνση της ολοκλήρωσης του συνολικού έργου και της ανάδειξής του στον διεθνή χώρο.

1 comments:

Unknown είπε...

ΕΛΠΙΖΩ ΣΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλέπω σε έναν ευπρεπή διάλογο χωρίς κακόβουλα και υβριστικά σχόλια που προσβάλλουν την αισθητική μας αλλά κι εκείνη της ελληνικής γλώσσας. Εντούτοις, όλα τα σχόλια δημοσιεύονται!