13.9.17

1ο Συμπόσιο Γλυπτικής στον Τρανόβαλτο Κοζάνης

Το 1ο Συμπόσιο Γλυπτικής στο Τρανόβαλτο του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού Κοζάνης, στην έδρα της μαρμαροφόρου περιοχής της Δυτικής Μακεδονίας, είναι γεγονός!

Οι εργασίες του Συμποσίου Γλυπτικής, με πρώτη ύλη βέβαια το μάρμαρο, που διοργανώνεται από το Σωματείο Βιομηχάνων και Βιοτεχνών Μαρµάρου Νοµού Κοζάνης σε συνεργασία με τη Σχολή Καλών Τεχνών της Φλώρινας υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, ξεκίνησαν το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017 στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Τρανοβάλτου και αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός 20ημέρου.

Επικεφαλής της ομάδας εργασίας που την απαρτίζουν καταξιωμένοι γλύπτες, είναι ο αναπληρωτής καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Έκτωρ Παπαδάκης.

Το Συμπόσιο Γλυπτικής στο Τρανόβαλτο, το οποίο είναι ελέύθερο στον καθένα να το παρακολουθήσει, συμπίπτει με την έναρξη λειτουργίας από το τρέχον εξάμηνο, εργαστηρίου Γλυπτικής Μαρμάρου στη Σχολή Καλών Τεχνών Φλώρινας.

Ασφαλώς, πρόκειται για μια ιδιαίτερα θετική πρωτοβουλία του Σωματείου Βιομηχάνων και Βιοτεχνών Μαρµάρου Νοµού Κοζάνης, που θα φέρει στην επικαιρότητα το μάρμαρο Τρανοβάλτου, υπενθυμίζοντας στους αρμόδιους τις δεσμεύσεις τους για την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου και θα αφήσει αξιόλογα γλυπτά έργα στην τοπική κοινωνία.
http://kozani.tv/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλέπω σε έναν ευπρεπή διάλογο χωρίς κακόβουλα και υβριστικά σχόλια που προσβάλλουν την αισθητική μας αλλά κι εκείνη της ελληνικής γλώσσας. Εντούτοις, όλα τα σχόλια δημοσιεύονται!