2.10.17

Ημερίδα για την Οδό Λιθαγωγίας

Οδός Λιθαγωγίας: Ο αρχαίος δρόμος μεταφοράς μαρμάρου από την Πεντέλη στον Παρθενώνα
Η οδός Λιθαγωγίας, η αρχαία οδός μεταφοράς του φημισμένου πεντελικού μαρμάρου από τα λατομεία του βουνού στον ιερό βράχο της Ακρόπολης, «ξαναζωντανεύει» σε μία ξεχωριστή πολιτιστική ημερίδα που διοργανώνει ο Βόρειος Τομέας της Περιφέρειας Αττικής σε συνεργασία με τον Δήμο Πεντέλης και το Κέντρο Τέχνης, Τύπου και Πολιτισμού «ΑΜΑΡΥΣΙΑ».

Κύριος ομιλητής της ημερίδας με τίτλο «Οδός Λιθαγωγίας: Ο δρόμος από την Πεντέλη στον Παρθενώνα» είναι ο καθηγητής Αρχιτεκτονικής του ΕΜΠ, Μανόλης Κορρές, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν ο αντιπεριφερειάρχης, Γιώργος Καραμέρος και ο δήμαρχος, Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης.

Μέσα από επιστημονικά τεκμηριωμένα σχέδια, περιγραφές και αναλύσεις, ανακαλύπτουμε τη διαδρομή που διέσχισαν τα φημισμένα πεντελικά μάρμαρα από την Πεντέλη, τα Μελίσσια, τα Βριλήσσια, το Χαλάνδρι και την Αθήνα, προκειμένου να αποτελέσουν το βασικό υλικό κατασκευής του Παρθενώνα. Μία διαδρομή με πολλή ιστορία, όμορφη φύση και αναδρομές

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου, στις 19:30, στο Κέντρο Τέχνης, Τύπου και Πολιτισμού «ΑΜΑΡΥΣΙΑ» (οδός Αμαρυσίας Αρτέμιδος 27) και εντάσσεται στις δράσεις του Συνεργατικού Σχηματισμού Discover North Athens που συντονίζει η Περιφέρεια Αττικής για την ανάδειξη της βόρειας Αθήνας σε πολιτιστικό προορισμό.

Φωτό: hellinon.net


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Προσβλέπω σε έναν ευπρεπή διάλογο χωρίς κακόβουλα και υβριστικά σχόλια που προσβάλλουν την αισθητική μας αλλά κι εκείνη της ελληνικής γλώσσας. Εντούτοις, όλα τα σχόλια δημοσιεύονται!